Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Trump: Jag pratade inte militärövningar med Kim

Donald Trump förnekar att USA:s inställda militärövningar med Sydkorea var en eftergift till Nordkorea. Foto: JACQUELYN MARTIN / AP TT NYHETSBYRÅN
Sydkoreanska soldater vid övningen Foal Eagle 2015. Foto: LEE JIN-MAN / AP TT NYHETSBYRÅN

President Donald Trump förnekar att USA:s inställda militärövningar med Sydkorea var en eftergift till Nordkorea och Kim Jong-Un.

”Militärövningarna, eller krigsspelen som jag kallar dem, diskuterades aldrig ens på mitt möte med Kim Jong-Un”, skriver Trump på Twitter.

Donald Trump tog på måndagen tydligt avstånd från uppgifterna om att han diskuterat USA:s gemensamma militärövningar med Sydkorea under sitt möte med Nordkoreas diktator Kim Jong-Un i slutet av februari.

Beslutet att stoppa de storskaliga övningarna till förmån för mindre meddelades av Pentagon och Sydkoreas militär i söndags.

”Militärövningarna, eller krigsspelen som jag kallar dem, diskuterades aldrig ens på mitt möte med Kim Jong-Un. Jag tog beslutet för länge sedan för att det kostar USA alldeles för mycket pengar att ha de här 'spelen', särskilt eftersom vi inte ersätts för de enorma kostnaderna”, skriver Trump på Twitter.

https://twitter.com/realDonaldTrump/status/1102658425505366018

Toppmötet avslutades i förtid

Från amerikanska håll har det sedan en tid talats om att de stora årliga övningarna ska skalas ner och efter Trumps första möte med Kim förra året har USA och Sydkorea redan avvecklat ett par övningar, skriver Reuters.

Förra veckan avslutades toppmötet mellan Donald Trump och Kim Jong-Un i förtid efter att parterna misslyckats med att nå ett avtal om Nordkoreas nedrustning av sitt kärnvapenprogram.

Sydkoreas president Moon Jae-in meddelade i fredags att landet kommer att fortsätta arbeta med både USA och Nordkorea för att nå ett avtal.