Den senaste tiden har hårda ord riktats mot Trump från både senatorer och egna ministrar – och presidenten ger gärna svar på tal. Foto: ALEX BRANDON / AP TT NYHETSBYRÅNDen senaste tiden har hårda ord riktats mot Trump från både senatorer och egna ministrar – och presidenten ger gärna svar på tal. Foto: ALEX BRANDON / AP TT NYHETSBYRÅN
Den senaste tiden har hårda ord riktats mot Trump från både senatorer och egna ministrar – och presidenten ger gärna svar på tal. Foto: ALEX BRANDON / AP TT NYHETSBYRÅN
Vita huset i Washington DC. Foto: MICHAEL REYNOLDS / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅNVita huset i Washington DC. Foto: MICHAEL REYNOLDS / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Vita huset i Washington DC. Foto: MICHAEL REYNOLDS / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Trump: "Jag hatar alla i Vita huset"

Publicerad

Den senaste tiden har hårda ord riktats mot Trump från både senatorer och egna ministrar – och presidenten ger gärna svar på tal.

Medarbetarna kämpar nu med att tygla en allt mer ofokuserad president, enligt källor till Vanity fair.

– Jag hatar alla i Vita huset, ska Trump ha sagt till sin säkerhetschef enligt tidningen.

Vita huset är en "lekstuga", i alla fall om man ska tro den republikanske senatorn Bob Corkers utspel mot presidenten på Twitter i veckan.

– Trumps vårdslösa hot kan leda till ett tredje världskrig, förklarade han i en intervju med New York Times.

Uttalandet kom efter flera turer av hårda ord mellan senatorn och president Donald Trump.

Vill jämföra IQ-test med Rex Tillerson

Även presidentens utrikesminister, Rex Tillerson, ska ha gett presidenten en känga. Enligt uppgifter till NBC News ska Tillerson varit så arg att han kallat presidenten för "idiot" efter ett bråk i Vita huset.

Även presidentens utrikesminister, Rex Tillerson, ska ha gett presidenten en känga.Foto: SAIT SERKAN GURBUZ / AP TT NYHETSBYRÅN

Trots att uppgifterna dementerades fortsatte presidenten spä på uppgifterna i en intervju med Forbes.

– Om han sa så antar jag att vi måste jämföra IQ-test. Och jag kan säga dig vem som kommer att vinna, sade han.

 

LÄS MER: Mensa erbjuder IQ-test till Donald Trump

 

Donald Trump: "Jag hatar alla"

Nu skriver tidningen Vanity fair att Trumps medarbetare kämpar med att hantera en allt mer distraherad och vresig president.

– Jag hatar alla i Vita huset! Det finns några få undantag, men jag hatar dem, ska Trump ha sagt till sin säkerhetschef Keith Schiller, enligt uppgifter till tidningen.

Vita huset förnekar uttalandet och en officiell talesperson säger:

– Presidentens humör är bra, och hans syn på agendan är väldigt positiv.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag