Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Trump: ”Jag anställde hans fru – sa han tack?”

Donald Trump.
Foto: TNS/ABACA / STELLA PICTURES/TNS/ABACA
Tidigare transportministern Elaine Chao.
Foto: Xinhua / TT NYHETSBYR¿N
Mitch McConnell och Elaine Chao.
Foto: SAMUEL CORUM / POOL / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Donald Trump gick till attack mot flera tidigare medarbetare i ett tal från sitt lyxboende Mar-a-lago, Florida.

Utöver ytterligare en känga till Mike Pence gick han till attack mot Mitch McConnell – och hans fru Elaine Chao, Trumps egen transportminister. 

Donald Trump förlorade valet och har sedan dess inte kunnat släppa tanken om valfusk – trots att det inte finns några bevis för detta. 

När han i helgen höll ett tal till partivänner inbjudna av den republikanska kommittén fokuserade han återigen på det påstådda valfusket. Han påstod bland annat att många demokrater håller med honom – men att de inte vågade träda fram.

Trump har anklagats – men friats i riksrätten – för att ha eldat på sina supportrar. Och den 6 januari stormades den amerikanska kongressbyggnaden Kapitolium av anhängare till presidenten. Vicepresident Mike Pence befann sig i byggnaden, men lyckades fly. 

Relationen mellan Trump och Pence hade innan dess skurit sig, eftersom vicepresidenten inte vägrat erkänna Biden som president. 

I Kapitolium skanderade folkmassan ”Häng Mike Pence!”, eftersom han inte blockerade kontrollräkningen av elektorsröster i samma byggnad.

– Jag önskar att Mike Pence hade modet att skicka tillbaka det, sa Trump om resultatet, skriver Washington Post.

”Anställde hans fru”

Han kallade republikanernas ledare i senaten, Mitch McConnell, som pekat ut Trump som ansvarig för stormningen för en ”son of a bitch”. 

Hans fru, Elaine Chao, var Trumps transportminister.

– Jag anställde hans fru. Sa han någonsin tack?, sa Trump.

Mitch McConnell var inte på plats, och har sagt att han aldrig mer vill prata med Trump, enligt Washington Post.


Ur arkivet:

Trump ”Jag vann – gör vad du kan”

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.