Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Trump hotas av riksrätt – då åker frun på utflykt

Melania Trumps liv, karriär och engagemang.
Melania Trump under en sammankomst i Wyoming.
Foto: KATHRYN ZIESIG / AP TT NYHETSBYRÅN
Donald Trump riskerar riksrätt på grund av ett samtal med Ukrainas ledare Volodymyr Zelenskiy.
Foto: POLARIS / POLARIS POLARIS IMAGES

Melania Trumps make Donald Trump kämpar med allvarliga anklagelser och riskerar att ställas inför riksrätt.

Melania har vägrat att kommentera saken – och åker i stället på en utflykt till Wyoming.

– Resan har planerats under flera månader, säger Vita husets pressekreterare Stephanie Grisham till CNN.  

Flera ledande demokrater, däribland representanthusets talman Nancy Pelosi, står bakom riksrättsprocessen mot Donald Trump. Anklagelserna rör ett samtal mellan presidenten och Ukrainas ledare Volodymyr Zelenskiy, i vilket Trump bad sin ukrainska motsvarighet att forska kring Joe Bidens familjeaffärer. 

Demokraterna menar att samtalet är ett bevis på att Trump tagit hjälp av en annan nation för att sabotera för en potentiell framtida motståndare i presidentvalet 2020. 

Melanias utflykt

Medan det stormar vilt kring Trump, så har hans hustru Melania rest till natursköna Wyoming. CNN rapporterar att Melania och hennes PR-stab bland annat åkt kanot i floden Snake River.

– Resan har planerats under flera månader, säger Vita husets pressekreterare Stephanie Grisham till CNN. 

Resan är en del av Melania Trumps projekt ”Be Best”, ett initiativ inriktat på att arbeta för amerikanska barns välmående. Melania drog i gång kampanjen i maj 2018. 

”Har blivit attackerade”

I Wyoming kommer Melania bland annat stötta ett lokalt program där syftet är att få barn att leka utomhus i större utsträckning.

Melania har dock konsekvent vägrat prata med pressen under sitt besök i Wyoming. Detta beror på att hon känner sig orättvist behandlad av medierna, menar Grisham.

– Mrs Trump, hennes make, deras familj och den här administrationen har blivit attackerade sedan de flyttade in i Vita huset, säger hon.

Uppdatera dig på de senaste nyheterna med Expressen TV:

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.