Donald Trump har tidigare kritiserats för sitt hanterande av orkandrabbade Puerto Rico. Foto: ALEX EDELMAN / CNP / POLARIS POLARIS IMAGESDonald Trump har tidigare kritiserats för sitt hanterande av orkandrabbade Puerto Rico. Foto: ALEX EDELMAN / CNP / POLARIS POLARIS IMAGES
Donald Trump har tidigare kritiserats för sitt hanterande av orkandrabbade Puerto Rico. Foto: ALEX EDELMAN / CNP / POLARIS POLARIS IMAGES
Nu hotar han att dra tillbaka den hjälp som skickats till den självstyrande regionen. Foto: GERALD HERBERT / AP TT NYHETSBYRÅNNu hotar han att dra tillbaka den hjälp som skickats till den självstyrande regionen. Foto: GERALD HERBERT / AP TT NYHETSBYRÅN
Nu hotar han att dra tillbaka den hjälp som skickats till den självstyrande regionen. Foto: GERALD HERBERT / AP TT NYHETSBYRÅN

Trump hotar dra tillbaka hjälpen till Puerto Rico

Publicerad

Trump har tidigare kritiserats för sitt hanterande av orkandrabbade Puerto Rico.

Nu hotar han att dra tillbaka den hjälp som skickats till den självstyrande regionen.

– Det var en katastrof redan innan orkanen, skriver presidenten på Twitter.

Veckan efter orkanen Irmas framfart i Karibien slog orkanen Maria till, och Puerto Rico, som är en självstyrande del av USA drabbades hårt.

Donald Trump har kritiserats för hur han hanterade katastrofen på ön. Orkanen Maria orsakade att 34 människor dog, och lämnade många utan el och vatten.

Nu hotar presidenten att dra tillbaka de statliga resurser som skickats till Puerto Rico.

 

LÄS MER: Här skämtar Trump om Puerto Rico igen

 

Trump bad om lån till Puerto Rico

Under gårdagen bad Trump om ett lån åt Puerto Rico på motsvarande 40 miljoner kronor från den amerikanska kongressen, och skriver nu att det är upp till dem att bestämma hur mycket som bör lånas ut till öns återuppbyggnad.

"Elen och infrastrukturen var en katastrof redan innan orkanen", skriver Trump på Twitter.

https://twitter.com/realDonaldTrump/status/918430769776914432

Han fortsätter att skriva att de inte kan ha kvar militär och räddningspersonal på ön "för alltid". 

https://twitter.com/realDonaldTrump/status/918432809282342912

Han citerade även journalisten Sharyl Attkisson som sagt att "Puerto Rico överlevde orkanerna, nu stundar en finanskris som de till stor del själva ansvarar för". 

https://twitter.com/realDonaldTrump/status/918428456869916672

LÄS MER: Trump tillägnar golftrofé till orkandrabbade i Puerto Rico

 

 

 

 

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag