Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Trump: Här är mitt budskap till er, blodtörstiga vildar

Riksrättsprocessen mot Donald Trump går vidare.
Donald Trump talade i Monroe, Louisiana.Foto: EVAN VUCCI / AP
Donald Trump talade i Monroe, Louisiana.Foto: EVAN VUCCI / AP TT NYHETSBYRÅN

När Donald Trump talade i Monroe, Louisiana under natten mot torsdag tog han återigen upp räden när Abu Bakr al-Baghdadi dödades.

Han kallade IS-ledaren för ett ”monstruöst djur” och vände sig direkt till islamistiska terrorister:

– Här är mitt budskap till er, blodtörstiga vildar: Ni har inte en chans mot den amerikanska militären, sade presidenten.

Donald Trump var i Louisiana för att visa sitt stöd för Eddie Rispone som utmanar delstatens demokratiske guvernör John Bel Edwards. Valet äger rum den 16 november men Trump uppmanade Louisiana-borna att rösta redan nu, vilket han tidigare har gjort på Twitter.

https://twitter.com/realDonaldTrump/status/1191222515030470657

Han anklagade Edwards för att bry sig mer om illegala invandrare än om Louisiana-borna och kunde inte förstå hur delstaten har ”en liberal guvernör”. Donald Trump vann i delstaten under presidentvalet 2016.

”Hunden Conan var den största hjälten”

Trump kritiserade mediabevakningen av räden mot al-Baghdadi:

– Hade någon annan gjort det hade de talat om det i månader, jag fick typ en dag.

Presidenten var också noga med att poängtera vem som förtjänar de största hyllningarna efter räden mot IS-ledaren.

– Hunden Conan var den största hjälten och kommer att besöka Vita huset snart, sade Trump om hunden som var med under insatsen mot Abu Bakr al-Baghdadi och då skadades.

Jane Fonda greps förra månaden under en klimatdemonstration.Foto: J. SCOTT APPLEWHITE / AP TT NYHETSBYRÅN

Jane Fonda: ”Ju snabbare vi kan ta oss vidare från Trump desto bättre”

Trump anklagade demokraterna för att försöka ”störta den amerikanska demokratin” för att kunna ”pracka på landet deras socialistagenda”. 

– Skulle demokraterna lyckas ta tillbaka makten igen kommer det här landet att ställas inför en depression utan dess like.

Även skådespelaren Jane Fonda, som nyligen greps vid en klimatdemonstration, fick en släng av sleven:

– Jane Fonda reste till Vietnam för att reda på hur trevliga de var, blev gripen... inget har förändrats.

Jane Fonda intervjuades i programmet ”CNN Tonight” under natten och säger att hennes stora förhoppning är att Trump inte ska förbli president länge till, oavsett om det är via riksrätt eller via valförlust.

– Han är en oljepresident. Vi kan inte lösa klimatproblemen så länge vi har förtroendevalda som betalas av fossilbränsleindustrin. Ju snabbare vi kan ta oss vidare från Trump desto bättre, sade Jane Fonda.

LÄS MER:
Här finns de senaste artiklarna om utredningen mot Trump 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.