Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Trump om sin immunitet: Jag kan kyssa er allihop

Höll stort valmöte i Florida.
Trump på plats i Sanford.Foto: EVAN VUCCI / AP/ TT
Trump kastar munskydd ut i publiken.Foto: TNS/ABACA / STELLA PICTURES/TNS/ABACA
Innan presidenten anlände höll Kimberly Guilfoyle, Trumps rådgivare och flickvän till Donald Trump Jr, tal.Foto: JOHN RAOUX / AP TT NYHETSBYRÅN
Trump går ombord på Air Force One för färd mot Sanford.Foto: EVAN VUCCI / AP/ TT

President Trump höll under natten mot tisdagen sitt första stora officiella valmöte efter sin sjukdom.

Inför mötet meddelade presidentens läkare – via talespersonen Kayleigh McEnany – att presidenten testats negativt för covid-19 ”flera dagar i rad”.

– Jag är immun, jag skulle kunna kyssa alla i hela publiken, sa Trump under talet.

Valkampanjen i USA har gått in i sin intensiva slutspurt. För Trump betyder det att mer eller mindre varje dag är uppbokad av valmöten eller andra evenemang. 

Under natten mot tisdagen, svensk tid, höll president Trump sitt första massmöte sedan coronasjukdomen. Platsen var livsviktiga Florida. Närmare bestämt flygplatsen i Sanford, utanför Orlando.

Inför talet frågade sig många: Hur länge kommer Trump att orka hålla tal? Svaret blev ganska exakt en timme – inte långt ifrån de 80-90 minuter han brukar hålla sig till.

Ansiktsmasker – i övrigt var budskapet detsamma

Talet började med att Trump kastade ut ansiktsmasker till publiken, innan han började tala. Det var en nyhet kring coronaviruset – i övrigt var han tillbaka till sitt gamla budskap om pandemin: Att den mer eller mindre är besegrad i USA och att det inom kort kommer att finnas ett säkert vaccin att ta del av.

– Inget annat land i världen har återhämtat sig som vi har, sa Trump.

När presidenten satt på planet ner till Florida kom beskedet för första gången: Trump har testat negativt på coronatest. Dessutom flera dagar i rad, enligt läkarens utlåtande som tillkännagavs av Trumps talesperson Kayleigh McEnany.

– Nu säger de att jag är immun. Jag känner mig så kraftfull. Jag kan gå rakt ut i publiken och kyssa alla. Jag skulle kunna kyssa alla killar och alla vackra kvinnor – alla, sa Trump om sitt tillfrisknande i talet. 

https://twitter.com/PressSec/status/1315764217249771526

 

Riktade sig till latinamerikaner

I övrigt uppehöll sig presidenten vid ämnen som var riktade mot Floridas stora latinamerikanska befolkning: Kuba och andra latinamerikanska länder.

– Biden var en stor Castro-älskare. Obama gav bort hela planeten till Castro. Vi tilldelades precis Bay of Pigs-award, sa Trump.

Castro-uttalandet syftar sannolikt på att Obama-administrationen försökte återupprätta USA:s relationer med Kuba. Något Bay of Pigs-award finns inte. 

Trump har tidigare hävdat att han fått just det priset och faktagranskare har kommit fram till att han eventuellt kan syfta på att han under valkampanjen 2016 fick stöd av en organisation med veteraner från den misslyckade invasionen vid Grisbukten.

Därefter kom ännu ett lite märkligt uttalande.

– Det är bäst att ni röstar på mig, Puerto Rico. Det är bäst att ni röstar på mig.

Problemet med detta är att Puerto Rico, som inte är en delstat, inte kan rösta på någon kandidat eftersom de inte har några elektorsröster.

Trumps tunga motgångar inför valet 

Presidenten: ”Viktigaste valet i våra liv”.

Här får Trump svårt att prata i intervjun

Hävdar att han är frisk – fortsätter harkla sig.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.