Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Trump försvaras av sin främste kritiker

Trump: ”Jag tycker vi ska stänga ned Twitter”
Senatorn Bernie Sanders.
Foto: MICHAEL BROCHSTEIN/SOPA IMAGES/SHUTTERSTOCK
Ex-presidenten Donald Trump.
Foto: PAUL HENNESSY/SOPA IMAGES/SHUTTERSTOCK
Twitter portade Donald Trump permanent.
Foto: MATT ROURKE / AP TT NYHETSBYRÅN

Senatorn Bernie Sanders är en av Donald Trumps absolut främsta kritiker – men för en gångs skull är han på ex-presidentens sida.

– Jag känner mig inte bekväm med att den dåvarande presidenten inte tilläts uttrycka sina åsikter på Twitter, säger Sanders enligt The Hill.

Twitter portade permanent Donald Trump efter stormningen av kongressen som kostade fem personer livet. 

– Det var rätt beslut för Twitter, försvarade grundaren Jack Dorsey beslutet.

Men Bernie Sanders säger i New York Times-podcasten ”The Ezra Klein Show” att han tycker Twitter gjorde fel när sociala medier-jätten permanent stängde av Trump.

Sanders: ”Jag gillar inte att en handfull it-personer får ha så stor makt”

För trots att Sanders i podcasten kallar Trump ”en rasistisk, sexistisk, homofobisk, främlingsfientlig lögnare” så ser han Twitters agerande som ett potentiellt hot mot yttrandefriheten.

– Den gången var det Donald Trump som portades, i morgon kan det vara någon annan med helt andra åsikter, säger Bernie Sanders och fortsätter:

– Jag gillar inte att en handfull it-personer får ha så stor makt.

Sanders poängterar att han inte menar att ”hatbudskap och konspirationsteorier” ska kunna spridas hursomhelst, men att det måste gå att hitta en bättre balans när det gäller hur innehållet på sociala medier hanteras.

Trump öppnar för att ställa upp 2024

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.