Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Trump förnekar uppgörelse om Daca

Foto: ALEX BRANDON / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: SAM SIMMONDS / POLARIS IBL

Donald Trump förnekar Demokraternas uppgift om att han ska behålla migrationsprogrammet Daca. 

På Twitter skriver han att man "behöver kommer överens om gränskontrollerna i utbyte". 

Under onsdagen träffade president Donald Trump de ledande demokraterna Chuck Schumer och Nancy Pelosi för ett möte i Vita Huset om illegal invandring. Bland annat diskuterades Obamas migrationsprogram Daca. Trump har tidigare sagt att programmet som finns för att skydda papperslösa migranter i USA ska skrotas. 

Men efter mötet i går så uppgav Nancy Pelosi och Chuck Schumer att de kommit överens med president Trump om att programmet ska bevaras. Daca-programmet infördes under Barack Obama och har sett till att närmare 800 000 barn som kom illegalt till USA har sluppit deportering, enligt CNN. 

Men presidenten kommer i dag med andra bud. På twitter skriver han att ingen överenskommelse gjordes i gårkväll gällande Daca-programmet.

https://twitter.com/realdonaldtrump/status/908272007011282944

Istället vill han komma överens om "massiv gränssäkerhet i utbyte för godkännande". Han skriver vidare att den omtalade muren han har lovat bygga på gränsen mot Mexiko redan har börjat byggas i form av renovering av befintliga staket och att bygget kommer fortgå. 

Dessutom frågar han sig om "någon verkligen vill kasta ut bra, utbildade och drivna unga människor som har jobb, vissa tjänstgör i militären? Verkligen!" 

https://twitter.com/realDonaldTrump/status/908276308265795585

Olika bud om överenskommelsen 

På onsdagen sa demokraterna Chuck Schumer och Nancy Pelosi i ett uttalande att uppförandet av muren står utanför överenskommelsen mellan demokraterna och Vita Huset, enligt Reuters. 

Men redan under onsdagskvällen dementerade Vita Huset den uppgiften. 

"Både Daca och gränssäkerhet diskuterades, men att utesluta muren var det absolut ingen enighet om", skrev Vita Hustes talesperson Sarah Sanders på twitter.