Foto: ALEX BRANDON / AP TT NYHETSBYRÅNFoto: ALEX BRANDON / AP TT NYHETSBYRÅN
 Foto: ALEX BRANDON / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: SAM SIMMONDS / POLARIS IBLFoto: SAM SIMMONDS / POLARIS IBL
 Foto: SAM SIMMONDS / POLARIS IBL

Trump förnekar uppgörelse om Daca

Publicerad

Donald Trump förnekar Demokraternas uppgift om att han ska behålla migrationsprogrammet Daca. 

På Twitter skriver han att man "behöver kommer överens om gränskontrollerna i utbyte". 

Under onsdagen träffade president Donald Trump de ledande demokraterna Chuck Schumer och Nancy Pelosi för ett möte i Vita Huset om illegal invandring. Bland annat diskuterades Obamas migrationsprogram Daca. Trump har tidigare sagt att programmet som finns för att skydda papperslösa migranter i USA ska skrotas. 

Men efter mötet i går så uppgav Nancy Pelosi och Chuck Schumer att de kommit överens med president Trump om att programmet ska bevaras. Daca-programmet infördes under Barack Obama och har sett till att närmare 800 000 barn som kom illegalt till USA har sluppit deportering, enligt CNN. 

Men presidenten kommer i dag med andra bud. På twitter skriver han att ingen överenskommelse gjordes i gårkväll gällande Daca-programmet.

https://twitter.com/realdonaldtrump/status/908272007011282944

Istället vill han komma överens om "massiv gränssäkerhet i utbyte för godkännande". Han skriver vidare att den omtalade muren han har lovat bygga på gränsen mot Mexiko redan har börjat byggas i form av renovering av befintliga staket och att bygget kommer fortgå. 

Dessutom frågar han sig om "någon verkligen vill kasta ut bra, utbildade och drivna unga människor som har jobb, vissa tjänstgör i militären? Verkligen!" 

https://twitter.com/realDonaldTrump/status/908276308265795585

Olika bud om överenskommelsen 

På onsdagen sa demokraterna Chuck Schumer och Nancy Pelosi i ett uttalande att uppförandet av muren står utanför överenskommelsen mellan demokraterna och Vita Huset, enligt Reuters. 

Men redan under onsdagskvällen dementerade Vita Huset den uppgiften. 

"Både Daca och gränssäkerhet diskuterades, men att utesluta muren var det absolut ingen enighet om", skrev Vita Hustes talesperson Sarah Sanders på twitter. 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag