Här går John McGraw, 78, till attack mot en demonstrant på ett av Trumps valmöten. Nu är mannen gripen. Foto: CNNHär går John McGraw, 78, till attack mot en demonstrant på ett av Trumps valmöten. Nu är mannen gripen. Foto: CNN
Här går John McGraw, 78, till attack mot en demonstrant på ett av Trumps valmöten. Nu är mannen gripen. Foto: CNN
Han misstänks för misshandel och förargelseväckande beteende. Foto: CNNHan misstänks för misshandel och förargelseväckande beteende. Foto: CNN
Han misstänks för misshandel och förargelseväckande beteende.  Foto: CNN
Efter händelsen krävdes Trump på svar i republikanernas debatt - efter kritik om att han själv spätt på stämningen. Foto: Cnn/Edward M. Pio Roda / Epa / TtEfter händelsen krävdes Trump på svar i republikanernas debatt - efter kritik om att han själv spätt på stämningen. Foto: Cnn/Edward M. Pio Roda / Epa / Tt
Efter händelsen krävdes Trump på svar i republikanernas debatt - efter kritik om att han själv spätt på stämningen. Foto: Cnn/Edward M. Pio Roda / Epa / Tt

Trump-fan till attack mot en demonstrant

Publicerad

Här går en Trump-anhängare till attack mot en demonstrant på ett av presidentkandidatens valmöten.

Ett filmklipp från händelsen visar hur polis tvingar demonstranten ned till marken - medan våldsverkaren lugnt kan återgå till sin plats.

– Han förtjänade det. Nästa gång vi ser honom måste vi kanske döda honom, säger 78-årige John McGraw som senare greps för händelsen.

Efter händelsen krävdes Trump på svar i republikanernas debatt - efter kritik om att han själv spätt på stämningen.

Det var under natten mot torsdag, svensk tid, som den republikanske presidentkandidaten Donald Trump höll valmöte i Fayetteville i North Carolina.

Liksom vid flera andra möten den senaste tiden möttes Trump inte bara av anhängare - utan även av demonstranter.

Det var i samband med att en mindre grupp demonstranter eskorterades ut ur lokalen av polis som en man plötsligt slog till, rapporterar CNN.

Ett filmklipp från händelsen visar hur mannen reser sig från sin plats, går fram till gången där demonstranterna leds ut, och slår en av dem i ansiktet med ett kraftfullt armbågsslag.

Slogs i ansiktet - och brottades till marken

Klippet visar vidare hur tumult uppstår. Polisen bryter in och tacklar den attackerade demonstranten till marken, medan mannen som slagit honom lugnt kan återgå till sin plats.

Det var först senare under dagen - efter att filmen uppmärksammats - som mannen greps av polis. Han misstänks nu för misshandel och förargelseväckande beteende. Den lokala polismyndigheten har också inlett en internutredning med anledning av polisernas ingripande vid händelsen.

Den gripne mannen - 78-årige John McGraw - kände ingen ånger direkt efter händelsen, berättade han i en intervju med Inside Edition.

"Måste kanske döda honom nästa gång"

– Du kan räkna med att jag gillade det. Att slå skiten ur den stora käften. Vi vet inte vem han är, men vi vet att han inte beter sig som en amerikan.

– Ja, han förtjänade det. Nästa gång vi ser honom måste vi kanske döda honom.

Efter att Trumps kampanjstab valt att inte kommentera händelsen krävdes presidentkandidaten själv på svar under CNN:s debatt under natten mot fredag. Trump, som har kritiserats för sin hätska ton gentemot meningsmotståndare vid sina valmöten, fick frågan om hans egna uttalanden kan ha varit en bidragande orsak till händelsen.

– Det hoppas jag inte. Det hoppas jag verkligen inte, svarade presidentkandidaten.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag