Om Donald Trump blir president tänker han se till att alla papperslösa migranter deporteras från USA. Foto: Keiko Hiromi/Polaris ImagesOm Donald Trump blir president tänker han se till att alla papperslösa migranter deporteras från USA. Foto: Keiko Hiromi/Polaris Images
Om Donald Trump blir president tänker han se till att alla papperslösa migranter deporteras från USA.  Foto: Keiko Hiromi/Polaris Images
Opinionsmätningar visar att Trump leder bland republikanernas kandidater. Foto: Keiko Hiromi/Polaris ImagesOpinionsmätningar visar att Trump leder bland republikanernas kandidater. Foto: Keiko Hiromi/Polaris Images
Opinionsmätningar visar att Trump leder bland republikanernas kandidater.  Foto: Keiko Hiromi/Polaris Images

Trump: Deportera alla papperslösa från USA

Publicerad

Om republikanen Donald Trump blir vald till president tänker han se till att alla papperslösa migranter deporteras från USA.

– Vi ska hålla ihop familjerna, men de måste lämna (landet), säger den omstridde fastighetsmiljardären till tv-bolaget NBC news program "Meet the press" i ett utdrag som sändes på lördagen.

På frågan om vad som ska hända med papperslösa som kanske inte har någonstans att ta vägen, svarar Trump:

– Vi kommer att arbeta med dem. De måste resa . . . antingen har vi ett land eller så har vi det inte.

Trump gör också klart att om det blir nödvändigt kan han tänka sig att satsa 1 miljard dollar (kring 8,4 miljarder kronor) på sin valkampanj.

– De säger att jag tjänar 400 miljoner dollar (3,4 miljarder kronor) om året. Så vad spelar det för roll egentligen? säger Trump i samband med ett valmöte i Iowa.

Leder bland republikanerna

Opinionsmätningar visar att miljardären leder bland de republikanska kandidaterna, trots att han gjort en rad kontroversiella uttalanden om bland annat migranter och kvinnor.

Det finns uppskattningsvis cirka 11 miljoner papperslösa migranter i USA. Trump har tidigare beskrivit vissa av dem som kommit över gränsen från Mexiko som "våldtäktsmän" och "kriminella".

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag