Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Trump: Demokraterna hade läckt attacken

USA:s president om beslutet att döda toppgeneralen Qassem Soleimani.
Donald Trump under kampanjtalet i Ohio i natt.Foto: TONY DEJAK / AP
Iranske toppgeneralen Qassem Soleimani dödades i en USA-attack.Foto: AY-COLLECTION/SIPA/SHUTTERSTOCK
Trump kallade Bernie Sanders för ”galne Bernie” i talet.Foto: MICHAEL BROCHSTEIN / POLARIS

Oassem Soleimani, den iranske toppgeneralen som dödades i en USA-attack, planerade att attackera flera amerikanska ambassader – och inte bara i Irak.

Det sade USA:s president Donald Trump när han kampanjtalade i Toledo, Ohio i natt – och han anklagar demokraterna i kongressen för att raketattacken mot Soleimani hade läckts om han hade informerat dem.

– Vi har Bernie Sanders och Nancy Pelosi som försöker säga ”du borde komma in och informera oss så vi kan läcka det”, sade Trump enligt Daily Mail.

Det var Trumps första kampanjtal för året och han ägnade mycket tid åt den dödliga raketattacken mot den iranske generalen Qassem Soelimani vid Bagdads internationella flygplats i förra veckan.

– Soleimani planerade aktivt nya attacker och tittade noga på våra ambassader, och inte bara den i Bagdad. Men vi stoppade honom snabbt och resolut, sade Trump.

Han kritiserade den demokratiske presidentkandidaten Bernie Sanders.

– Galne Bernie har fördömt den amerikanska militärens attack mot Soleimani – han var världens värste terrorist!, sade Trump.

Trump: ”Vi kommer aldrig att tveka”

Två gånger avbröts talet av demonstranter som höll upp skyltar där det stod ”Inget krig” och ”Make America great again=Hat”.

”Min administration kommer aldrig låta USA:s fiender komma undan. Vi kommer aldrig att tveka när det gäller att försvara amerikanska liv och vi kommer aldrig att sluta kämpa för att besegra radikal islamism-terrorism”, twittrade Trump senare under natten.

https://twitter.com/realDonaldTrump/status/1215454244519718912

TV: Dödskraschen i Iran på två minuter – detta har hänt

176 dog i flygkraschen – nu utreds olika orsaker

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.