Trump avslöjade inte att han testat positivt på snabbtest

Trump gör tummen upp till supportrar från en bil utanför sjukhuset.
Foto: GRIPAS YURI/ABACA / STELLA PICTURES/GRIPAS YURI/ABACA
Trump skickade en videohälsning från sjukhuset sent på söndagen, svensk tid.
Foto: Twitter
Donald Trump vinkar från bilens baksäte utanför Walter Reed-sjukhuset.
Foto: ALEX EDELMAN / AFP TT NYHETSBYRÅN
Trump vinkar till supportrar från en bil.
Foto: Twitter
Trump gör tummen upp till jublande supportrar utanför Walter Reed-sjukhuset.
Foto: Twitter
Donald Trump befinner sig inne på Walter Reed-sjukhuset.
Foto: JOYCE N. BOGHOSIA / THE WHITE HOUSE / / EPA TT NYHETSBYRÅN
1 / 7

För en kort stund lämnade Donald Trump sjukhuset under söndagskvällen.

I en bil färdades han förbi sina supportrar utanför sjukhuset, vinkade och gjorde tummen upp.

– Det är vansinne, kommenterar Dr. James P. Phililips, läkare på sjukhuset, händelsen.

Vita huset slår ifrån sig kritiken då bilfärden ska ha godkänts av Trumps läkarteam, enligt New York Post.

Tog en tur ut från sjukhuset.

Under söndagskvällen begav sig Donald Trump ut från sjukhuset Walter Reed där han sedan i fredags vårdats för covid-19 - i vad han kallar en ”överraskningsvisit” till de ”stora patrioterna” som vakar utanför.

Han kördes runt i bilen medan han gjorde tummen upp till folkmassans jubel. 

Kort därpå var han tillbaka inne på sjukhuset, rapporterar AFP.

Nu sågas ”den politiska teatern” av en läkare på sjukhuset, Dr. James P. Phillips.

 ”Alla som befann sig i bilen under presidentens fullständigt onödiga 'drive-by' måste nu sättas i karantän i 14 dagar. De kan bli sjuka. De kan dö. För politisk teater. Beordrade av Trump att sätta sina liv på spel för teater. Det är vansinne”, skriver han på Twitter och fortsätter:

”Presidentens SUV är inte bara skottsäker, den är hermetiskt tillsluten mot kemiska attacker. Risken för att covid-19 skulle överföras är så stor som den kan vara, så när som vid medicinska ingrepp. Ansvarslösheten är häpnadsväckande.”

Dr. James Phillips från Walter Reed-sjukhuset om Trumps tur med bilen.
https://twitter.com/DrPhillipsMD/status/1312867868028141568https://twitter.com/DrPhillipsMD/status/1312869454385229827

CNN har pratat med källa inom Secret Service som är mycket kritisk till åkturen, samtliga som åkte med nu måste sitta i karantän.

Senare under måndagen svarade Vita husets talesperson Judd Deere på kritiken, enligt honom var Trumps åktur godkänd av presidentens läkarteam.

”Lämpliga försiktighetsåtgärder vidtogs vid genomförandet”, säger han i ett uttalande enligt New York Post.

Donald Trump skickade ny hälsning på Twitter

Strax innan han begav sig ut från sin presidentsvit på sjukhuset så publicerade president Donald Trump en ny videohälsning på Twitter. 

– Jag får bra rapporter från läkarna, det här är ett otroligt sjukhus: Walter Reed. Arbetet de gör är bara helt otroligt och jag vill tacka dem alla: Sjuksköterskorna, läkarna, alla här, säger han i hälsningen. 

Donald Trump berättar att han träffat veteraner och utryckningspersonal på sjukhuset och vill hälsa till sina supportrar som samlats utanför Walter Reed. 

– Jag tror också att vi kommer att ge en liten överraskning till några av de stora patrioterna som vi har ute på gatan. Och de har varit ute där länge, och de har Trump-flaggor och de älskar vårt land. Jag berättar inte för någon annan än er, men jag kommer göra en överraskningsvisit. 

– Så kanske kommer jag dit innan ni ser mig här. När jag tittar på entusiasmen och vi har entusiasm som någon antagligen aldrig har fått. Folk som älskar jobbet vi gör, vi har mer entusiasm än kanske någon. 

Begav sig ut för att hälsa på Trump-supportrar

Enligt källor med insyn som Wall Street Journal har varit i kontakt med fick presidenten ett positivt resultat på ett första snabbtest under torsdagen – men valde att hålla tyst om det. 

Han gjorde efter testet ett framträdande i Fox News utan att berätta om testningen. Under framträdandet bekräftade han dock en tidigare nyhet om att en av hans assistenter hade testat positivt för covid-19. 

Han nämnde även det andra mer utförliga testet som han redan då hade tagit och väntade resultat ifrån, men inte det första positiva snabbtestet. 

Enligt Donald Trump har hans eget insjuknande i covid-19 gett honom en djupare förståelse för sjukdomen. 

– Det har varit en väldigt intressant resa, jag har lärt mig mycket om covid. Jag lärde mig genom att verkligen gå i skolan, det här är den riktiga skolan. Det här är inte ”låt oss läsa en bok-skolan”. Jag fattar det, och jag förstår det och det är en väldigt intressant sak och jag ska låta er få veta mer om det. Under tiden: Vi älskar USA och vi älskar vad som händer, säger Donald Trump i videohälsningen. 

Se också:

USA-kännaren om Trumps bilfärd utanför sjukhuset.
Richard Potcner är en av dem som är på plats för att visa sitt stöd för Donald Trump.
Trump släppte en ny video från sjukhuset under söndagen – se den här.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.