Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Trump återvänder till sin miljardvilla

Trump: Viruset håller på att försvinna
Trump köpte Mar-a-lago 1985 för runt 90 miljoner kronor.
USA:s president Donald Trump och Brasiliens dito, Jair Bolsonaro träffades på Mar-a-lago i mars 2020.
Foto: ALAN SANTOS/BRAZILIAN PRESIDENCY / E / EPA TT NYHETSBYRÅN
Trump återvänder nu för första gången sedan i mars.
Foto: LYNNE SLADKY / AP TT NYHETSBYRÅN
Bostaden är värderad till 1,4 miljarder.
Foto: SCANPIX / ZUMA PRESS/IBL
Foto: JOYCE N. BOGHOSIAN / WHITE HOUSE / POLARIS POLARIS IMAGES
President Donald Trump.
Foto: PAUL HENNESSY / POLARIS/IBL POLARIS
1 / 7

Donald Trump har återvänt till sin lyxresort Mar-a-lago i Palm Beach, Florida, för första gången sedan i mars.

Men livet på privatklubben, som Trump kallar ”vinter-Vita huset”, blir annorlunda – stora delar av semesterpalatset är helt stängda på grund av pandemin.

Trumps lyxresort Mar-a-lago i Palm Beach, Florida, har ofta använts av Trump för mottagningar när andra regeringschefer besökt USA. Däribland Kinas ledare Xi Jinping och Brasiliens president Jair Bolsonaro, som var den senaste ledaren att besöka Mar-a-lago.

Det var i mars, och de två ledarna uppträdde då normalt och betedde sig som om en pandemi inte höll på att koppla sitt grepp om världen.

Trump köpte fastigheten 1985 för runt 90 miljoner kronor. 2018 värderades den till drygt 1,4 miljarder enligt Forbes.

Mar-a-lago är en medlemsklubb med tennisbanor, strandklubb och golfbana, och samtidigt Trumps privata boende dit han brukar åka för att vila upp sig.

Men när presidenten nu återvänder så kommer han märka att tillvaron är annorlunda. Glesare bland besökarna, samtidigt som delar av resorten är stängt, enligt CNN.

1,8 miljoner kronor för medlemskap

Egendomen är en av de största i sitt slag i Florida och har 58 sovrum och 33 badrum. När Michael Jackson och Lisa-Marie Presley gifte sig 1994 spenderade paret delar av sin bröllopsresa på klubben.

Men smakar det så kostar det.

2017, efter att Trump svors in som USA:s 45:e president, höjdes priset för ett medlemskap på klubben från 100 000 till 200 000 dollar, drygt 1 749 000 kronor. På det följer årsavgiften på drygt 125 000 kronor.

Donald Trump har genom åren bjudit in till nyårsfest på klubben. När 2019 firades in fick medlemmar betala drygt 9 000 kronor för att vara med på festligheterna, enligt Huffington Post.

Överväger att sälja

Under fredagen skämtade Trump att han övervägde att sälja fastigheten och flytta till The Villages, som är ett område som inrymmer 80 000 människor i centrala Florida, där merparten är pensionärer.

– Jag har en idé: jag säljer Mar-a-lago och flyttar till The Villages. Vet ni, det är inte en dålig idé. Jag gillar idén, jag gillar idén. Jag gillar människorna här, sa Trump enligt New York Post.


◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.