Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Trump: Anonym krönika hotar rikets säkerhet

Donald Trump.Foto: SUSAN WALSH / AP TT NYHETSBYRÅN

Donald Trump vill efterforska identiteten på den anonyma Vita huset-medarbetare som skrev en kritisk krönika i New York Times.

Skribenten är ett hot mot rikets säkerhet, enligt Trump.

Den 5 september publicerade New York Times en krönika av en anonym medarbetare i Vita huset. 

Medarbetaren skrev bland annat att Trump saknar moral, att han ”agerar på ett sätt som skadar vårt land” och att det är därför som många av hans tjänstemän försöker ”hindra hans missledda impulser tills han har avgått”.

Nu slår Trump tillbaka.

Under en intervju med journalister ombord på presidentplanet Air Force One säger Trump att justitieminister Jeff Sessions bör undersöka den anonyma skribentens identitet, rapporterar AP.

Trump: En fråga om rikets säkerhet

Trump säger att det är en fråga om "rikets säkerhet" och kan även tänka sig att vidta rättsliga åtgärder mot New York Times.

– Vi får se. Jag tittar på det just nu.

Trump upprepar att det var en ”skam” att New York Times publicerade texten.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.