Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Trump-advokatens attack mot Mueller: ”Slemmig”

Rudy Giuliani var tidigare borgmästare i New York men är numera Trumps personlige advokat. Foto: JASON SZENES / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Donald Trump är lättad efter att Rysslandsutredningen blivit klar. Foto: MPNC / STELLA PICTURES BACKGRID US
Robert Mueller har fått ta emot hård kritik från Trump och hans medarbetare under utredningens gång. Foto: CLIFF OWEN / AP TT NYHETSBYRÅN

Rudy Giuliani går till hård attack mot åklagare Robert Mueller efter Rysslandsutredningen.

Donald Trumps personlige advokat säger till Sky News att åklagaren och hans team är ”en bunt oetiska slemmiga åklagare som är en del av Hillary Clintons kärleksmaskin”.

Utredningen om Rysslands inblandning i det amerikanska presidentvalet 2016 är klar sen ett par veckor tillbaka. I den slogs det fast att det inte går att bevisa att någon från Donald Trumps kampanj medvetet konspirerade med Ryssland i samband med valet.

Nu känner den amerikanske presidenten att ”en börda har lyfts” från hans axlar, skriver Sky News.

– Han kände kanske för första gången i livet att han var ett offer. Det som sårade honom mest var alla personer som drogs in i utredningen. Personer de gjorda bankrutta, säger Donald Trumps personlige advokat Rudy Giuliani till den brittiska tv-kanalen.

Rudy Giulianis attack mot Robert Mueller

Han nämner bland annat George Papadopoulos, tidigare utrikesrådgivare åt Trump, som dömdes till 14 dagar i fängelse för att ha ljugit för FBI.

Samtidigt går advokaten till hårt angrepp mot den särskilde åklagare Robert Mueller, som ledde Rysslandsutredningen, och hans medarbetare.

– De är en bunt oetiska slemmiga åklagare som är en del av Hillary Clintons kärleksmaskin och som hatar Donald Trump, säger Giuliani enligt Sky News.

Rapporten efter utredningen är 400 sidor lång och har ännu inte släppts i sin helhet.