”Trolljägarna” tillbaka - Frida Boisen ny programledare

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Frida Boisen och Robert Aschberg bildar programledarduo i ”Trolljägarna” på TV3.
Foto: CORNELIA NORDSTRÖM
Frida Boisen är sociala medier-expert.
Foto: ALEX LJUNGDAHL

”Trolljägarna” är tillbaka på TV3 i höst med nya programledaren Frida Boisen.

Tillsammans med Robert Aschberg letar hon reda på anonyma internettroll och ställer dem till svars för näthatet de utsätter andra för.

– Jag älskar digitaliseringen, men det här är tyvärr en fruktansvärd baksida, säger Frida Boisen.

I höst återser vi ”Trolljägarna” på TV3 och Viafree efter ett uppehåll sedan 2015. Ny programledare är Frida Boisen, digitalchef och publisher på Bonnier Magazines & Brands, krönikör på Expressen och programledare. Dessutom är Frida Boisen sociala medier-expert, ett ämne hon både har gett ut en bok och föreläser om.   

Tillsammans med Robert Aschberg letar Frida Boisen reda på internettroll som gör livet till en pina för sina offer. I programmet konfronteras de öga mot öga, har kränkningarna varit riktigt allvarliga får offren hjälp att kräva skadestånd.

– Hat och hot på nätet har inte försvunnit. Jag älskar digitaliseringen och vad den står för, men det här är tyvärr en fruktansvärd baksida som vi måste göra allt för att bekämpa, säger Frida Boisen.


LÄS MER: Facebook reagerar mer kraftigt mot näthat 


Har personliga erfarenheter

Frida Boisen har personliga erfarenheter av grov hotfullhet via nätet, och menar att det är oacceptabelt.

– Efter att ha jobbat som journalist och krönikör i princip hela mitt vuxna liv så vet jag exakt vad det innebär. Jag har varit med i flera rättegångar som målsägande där det har handlat om olaga hot. Jag vet hur det är att ha poliser som dyker upp på din arbetsplats, få oaviserade paket, att utrymma redaktionen efter bombhot. Det är ingen lek - det är ett otroligt allvarligt samhällproblem, säger hon.

På grund av sina egna upplevelser har Frida Boisen stor förståelse för de som utsätts för hat och hot på nätet.

– Jag känner en enorm sympati med de människor som blir utsatta, säger hon.


LÄS MER: Frida Boisen programledare för TV3:s ”Lyxfällan” 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.