Frida Boisen och Robert Aschberg bildar programledarduo i ”Trolljägarna” på TV3. Foto: CORNELIA NORDSTRÖMFrida Boisen och Robert Aschberg bildar programledarduo i ”Trolljägarna” på TV3. Foto: CORNELIA NORDSTRÖM
Frida Boisen och Robert Aschberg bildar programledarduo i ”Trolljägarna” på TV3. Foto: CORNELIA NORDSTRÖM
Frida Boisen är sociala medier-expert. Foto: ALEX LJUNGDAHLFrida Boisen är sociala medier-expert. Foto: ALEX LJUNGDAHL
Frida Boisen är sociala medier-expert. Foto: ALEX LJUNGDAHL

”Trolljägarna” tillbaka - Frida Boisen ny programledare

Publicerad

”Trolljägarna” är tillbaka på TV3 i höst med nya programledaren Frida Boisen.

Tillsammans med Robert Aschberg letar hon reda på anonyma internettroll och ställer dem till svars för näthatet de utsätter andra för.

– Jag älskar digitaliseringen, men det här är tyvärr en fruktansvärd baksida, säger Frida Boisen.

I höst återser vi ”Trolljägarna” på TV3 och Viafree efter ett uppehåll sedan 2015. Ny programledare är Frida Boisen, digitalchef och publisher på Bonnier Magazines & Brands, krönikör på Expressen och programledare. Dessutom är Frida Boisen sociala medier-expert, ett ämne hon både har gett ut en bok och föreläser om.   

Tillsammans med Robert Aschberg letar Frida Boisen reda på internettroll som gör livet till en pina för sina offer. I programmet konfronteras de öga mot öga, har kränkningarna varit riktigt allvarliga får offren hjälp att kräva skadestånd.

– Hat och hot på nätet har inte försvunnit. Jag älskar digitaliseringen och vad den står för, men det här är tyvärr en fruktansvärd baksida som vi måste göra allt för att bekämpa, säger Frida Boisen.

 

LÄS MER: Facebook reagerar mer kraftigt mot näthat 

 

Har personliga erfarenheter

Frida Boisen har personliga erfarenheter av grov hotfullhet via nätet, och menar att det är oacceptabelt.

– Efter att ha jobbat som journalist och krönikör i princip hela mitt vuxna liv så vet jag exakt vad det innebär. Jag har varit med i flera rättegångar som målsägande där det har handlat om olaga hot. Jag vet hur det är att ha poliser som dyker upp på din arbetsplats, få oaviserade paket, att utrymma redaktionen efter bombhot. Det är ingen lek - det är ett otroligt allvarligt samhällproblem, säger hon.

På grund av sina egna upplevelser har Frida Boisen stor förståelse för de som utsätts för hat och hot på nätet.

– Jag känner en enorm sympati med de människor som blir utsatta, säger hon.

 

LÄS MER: Frida Boisen programledare för TV3:s ”Lyxfällan” 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag