Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Melanias första intervju som USA:s första dam

Melania Trump har intervjuats för första gången sedan hon blev USA:s första dam.
Foto: FOX NEWS / SKÄRMDUMP
Melania Trump gjorde sitt första mediala framträdande som USA:s första dam på fredagen.
Foto: POLARIS / POLARIS POLARIS IMAGES
Familjen Trump fick hård kritik för Melanias beslut att stanna i New York medan Barron gick klart femte klass på privatskola i staden
Foto: OLIVIER DOULIERY / POOL / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Det tog henne nästan fem månader att flytta in i Vita huset – och ännu längre att ge sin första intervju som USA:s första dam. 

Men på fredagen tog sig Melania Trump tid för en kort pratstund med det konservativa morgonprogrammet "Fox & Friends". 

– Det här är ett väldigt speciellt ställe, vi älskar det, sade den 47-åriga före detta fotomodellen om sitt nya hem. 

Melania Trump sade att hon inte saknar New York, där hon bott sedan 1996, eftersom hon är upptagen med att göra "så många bra saker" i Washington, D.C.

Sonen Barron, 11, trivs också jättebra i Vita huset, sade hon.

– Han älskar det, ja, helt lugnt. Han älskar att vara här, sade presidentfrun.

Fox News anklagades för fjäsk

Den första damen gav sina kortfattade kommentarer bredvid en leende president Donald Trump, som efteråt svarade på reportern Ainsley Earhardts frågor om hans tweets från torsdagen angående hans påstådda hemliga inspelningar av den avsatte FBI-chefen James Comey.

– När han fick reda på att det kanske fanns inspelningar... anser jag att hans historia förändrades, sade presidenten. 

– Det var ett smart sätt att se till att han höll sig ärlig under utfrågningen, svarade Earhardt, och syftade på Comeys vittnesmål inför kongressen. 

Hennes snälla intervjustil fick kritik från bland annat Washington Post-kolumnisten Erik Wemple, som kallade intervjun för "förbluffande pro-Trump-propaganda". Nyhetsankare från både CNN och ABC ansåg att intervjun fick Fox News att framstå som "stats-tv", enligt tidningen The Hill.  

Fick kritik för att hon bodde i New York

Melania Trumps mediala tystnad är ovanlig för amerikanska presidentfruar. Michelle Obama, till exempel, gav en rad intervjuer under de första månaderna i sin nya roll.

Trump är ovanlig även på andra sätt. Hon är den första presidentfru i USA:s historia som inte omedelbart flyttade in i Vita huset, enligt Washington Post

Barron är hennes och makens gemensamma barn. Presidenten har fyra andra barn från tidigare äktenskap. 

Melania Trump saknar inte New York, berättade hon i intervjun med "Fox & Friends" tillsammans med maken Donald Trump, USA:s president.
Foto: FOX NEWS / SKÄRMDUMP

Familjen Trump fick hård kritik för Melanias beslut att stanna i New York medan Barron gick klart femte klass på privatskolan Columbia Grammar and Preparatory School på New Yorks Upper West Side. 

Anledningen var att deras vistelse i New York beräknades kosta över en miljon kronor om dagen i säkerhetskostnader – kostnader som skattebetalarna fick betala. 

Sonen Barron växte upp i Trump Tower

Barron har växt upp i Trump Tower hela sitt liv – där han hade sin egen våning, enligt en intervju Melania Trump gjorde med sajten parenting.com.

I höst börjar Barron sjätte klass på skolan St. Andrew’s Episcopal i delstaten Maryland, en halvtimmes biltur från Vita huset, rapporterar New York Times

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.