Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Trippelmördarens nya kärlek: Yngre mördare

Kumlaanstalten är Sveriges största anstalt med 420 platser.
Under flykten undan rättvisan togs bilden på Joanna Dennehysom senare publicerats i samtliga brittiska medier – med en gigantisk kniv i handen.Foto: CAMBRIDGESHIRE POLICE
Emma Aitken.Foto: Polisen i Derbyshire.
Joanna Dennehy.Foto: AP / AP TT / NTB SCANPIX

Joanna Dennehy, 37, är dömd till livstids fängelse efter att ha mördat tre personer.

Nu har hon hittat kärleken i fängelset:

Tolv år yngre mördaren Emma Aitken är den lyckliga, uppger The Sun.

37-åriga Joanna Dennehy är en av två kvinnor som sitter dömda för livstidsfängelse i Storbritannien efter att ha knivmördat tre män under perioden mars-april 2013 tillsammans med sin medhjälpare Gary Stretch. 

Tvåbarnsmamman Joanna Dennehy greps efter totalt tre mord och två mordförsök, och dömdes 2014 till livstids fängelse. Polisutredningen visade att alla tre mordoffren var bekanta med Joanna Dennehy sedan tidigare, medan de två mordförsöken skedde mer slumpartat.

– Hon attackerade dem för att det var kul. Det fanns inget rånmotiv. De körde omkring och utförde slumpmässiga attacker, uppgav utredaren David Williams vid polisen då.

Det klarlades aldrig varför Joanna Dennehy bestämde sig för att mörda tre personer. Men erkände, det gjorde hon i rätten. 

– Jag har erkänt mig skyldig och så är det med det, sa hon till domaren.

Bakar och broderar ihop

Sex år senare kommer rapporter inifrån fängelset att 37-årige Joanna Dennehy har hittat kärleken:

Emma Aitken, 25, som tillsammans med med sin pappa och sin dåvarande pojkvän dömdes till minst tolv år i fängelse efter att ha slagit ihjäl en man, bränt kroppen och dumpat den utan för en klubb. 

Paret sitter båda fängslade på Low Newton-fängelset, och enligt uppgifter till The Sun har de bland annat broderat in varandras namn på örngott och därefter gett dem till varandra som presenter.

– De gör cheesecakes och andra småsaker medan andra personer är inlåsta i sina celler. De andra intagna är rädda för Joanna för hennes brott och hennes attityd. Hon är ingen som man vill bråka med, säger en källa enligt The Sun. 

 

Se mer: Linda Axelsson mördade sambon

”Jag sade 'tyst nu' eller 'håll käften' och satte mig grensle över honom”.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.