Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Trio åtalad för våldtäkt mot kvinna på boende

Våldtog henne med flaska
Bild från kvinnans mobiltelefon på Snapchat-meddelanden som hon skickat till mannen som åtalats för att ha våldtagit henne vid flera tillfällen.
Foto: Skärmavbild / Förundersökningsprotokoll
I april besökte ”pojkvännen”, tillsammans med två kompisar, en 21-åring och en 18-åring, kvinnan i hennes lägenhet på boendet.

Tre unga män åtalas för grov våldtäkt mot en kvinna, vars funktionsnedsättning gör att hon intellektuellt befinner sig på ett barns nivå. 

Männen våldtog bland annat kvinnan med en flaska när de spelade ”sanning eller konsekvens”, enligt åtalet. 

Den unga kvinnan har en funktionsnedsättning som, enligt ett läkarutlåtande, gör att hon fungerar på ett barns intellektuella nivå. 

Hon bor på ett boende utanför Stockholm.  

Tidigare i år fick hon kontakt med en 21-årig man på Snapchat, som hon började kalla för sin pojkvän. 

Pojkvännen sa åt sin kompis att våldta kvinnan

Förundersökningen visar hur hon på Snapchat överröste mannen med hjärtan och kärleksbetygelser. 

I april besökte ”pojkvännen”, tillsammans med två kompisar, en 21-åring och en 18-åring, kvinnan i hennes lägenhet på boendet. 

Det dracks sprit och männen ville spela sanning eller konsekvens med kvinnan. Kvinnan blev snabbt berusad, och flaskan pekade ofta på en av pojkvännens kompisar som valde konsekvens. Pojkvännen sa då att hans kompis skulle föra upp en flaska i kvinnan, trots hennes protester. 

Våldtäkten fullföljdes, medan pojkvännen och den andra kompisen höll fast kvinnan, och upprepades sedan på ett annat sätt, enligt åtalet. 

Åklagaren yrkar på att männen ska utvisas

Samma sak, med alkohol och spelet sanning eller konsekvens, upprepades i kvinnans lägenhet i maj, då pojkvännen och hans 21-årige kompis besökte henne på nytt och, enligt åtalet, utsatte kvinnan för två fall av grov våldtäkt.

Den här gången berättade dock kvinnan om vad hon varit med om för flera personer, som kommer vittna under rättegången, och polisen har säkrat en rad meddelanden mellan kvinnan och pojkvännen i utredningen. 

Männen nekar till brott. 

Åklagaren har yrkat på livstids utvisning för de tre männen. 

Brottsstatistik 2020 från Brottsförebyggande rådet (Brå)

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.