Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Trenton, 13, hade en dag kvar i livet – då hände det otroliga

Mamma Jennifer Reindl och Trenton McKinley.
Foto: Kameraone
Sakta men säkert tog Trenton steg som ingen trodde var möjliga.
Foto: JENNIFER REINDL via CBS News

Familjen trodde att 13-åriga Trenton McKinley från Alabama, USA aldrig skulle vakna och registrerade honom för organdonation, rapporterar Fox News.

En dag innan respiratorn skulle stängas av skedde ett mirakel: pojken visade tecken på att vakna.

Trenton McKinley är nu vaken och kan leka med sin radiostyrda bil från soffan – men inte mycket mer. 

Han saknar en stor del av skallbenet och hans mamma Jennifer Reindl är tacksam att han fortfarande är vid liv.

Det var två månader sedan som han skadade sig när han lekte hemma hos en vän. Trenton satt i en släpkärra som drogs av en terrängbil, rapporterar Fox News.

Plötsligt välte kärran.

– Jag landade på cementen och kärran landade på mitt huvud. Sedan minns jag ingenting, säger han till Fox News.

Bestämde sig för att donera organen

Trenton McKinley från Alabama i USA var kliniskt död i femton minuter, hade sju skallfrakturer och när han kom tillbaka sa läkarna att han aldrig skulle bli som vanligt, berättar Jennifer Reindl för Fox news och fortsätter:

– De sa att skadorna på grund av syrebristen i hjärnan var så allvarliga att han skulle vara en grönsak även om han skulle överleva.

Under de nästkommande dagarna fick Trenton livsuppehållande vård och andades knappt. Läkarna frågade Jennifer Reindl och Trentons pappa om de ville donera sonens organ till andra patienter – och föräldrarna tog det svåra beslutet och sa ja.

De skrev på papperen och ett datum sattes för när de livsuppehållande maskinerna skulle stängas av.

– Fem andra barn behövde organ som matchade Trentons, det kändes inte rätt att fortsätta hålla honom vid liv och vilket riskerade att skada hans organ, säger Jennifer Reindl.

Mirakulösa vändningen

Men en dag innan maskinerna som hjälpte Trenton skulle stängas av hände något otroligt: han visade små tecken på kognitiv hjärnaktivitet. Själv tror han att han var i himlen medan han var borta.

– Jag var på ett öppet fält och gick rakt fram. Det finns ingen annan förklaring än Gud, det säger till och med läkarna, säger han till Fox News.

Sakta men säkert tog Trenton steg som ingen trodde var möjliga. Han hade förlorat mycket vikt och hade dagliga anfall. Men trots det var hans känsla för humor kvar:

– Om jag lutar åt sidan och lägger salsa på huvudet så hade man kunnat äta chips och doppa dem i mitt huvud. Ingen mer disk för mig!, säger han till Fox news och skrattar.

Han har fortfarande en lång väg kvar – en del av hans skallben är kvar på sjukhuset – nedfruset. Snart kommer han att genomgå en operation där delen ska sättas tillbaka.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.