Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Prins Philip, 99, får stanna en tredje natt på sjukhus

Prins Philip, 99, blev under onsdagen inlagd på sjukhus med hälsoproblem.
Poliser och en entrévärd utanför King Edward VII's sjukhus i London, där prins Philip vårdas.
Foto: YUI MOK / AP TT NYHETSBYRÅN
Prins Philip på en bild från i maj 2019.
Foto: © NUNN SYNDICATION LIMITED 2021 / STELLA PICTURES/DDP IMAGES NUNN

Prins Philip, 99, förbereder sig under torsdagskvällen för sin tredje natt på sjukbädd. 

Prinsen kunde för egen maskin gå in på sjukhuset och ska inte lida av covid-19, för vilket han och drottning Elizabeth vaccinerats, rapporterar Daily Mail

Det flaggas dock för att vårdpersonalen i prinsen får en tuff patient som avskyr när folk ”gör en sak” av honom. 

När prins Philip under tisdagen fördes till King Edward VII:s sjukhus i London ska han ha varit vid gott humör, uppger källor inom kungahuset till Daily Mail. 

Han ska själv ha promenerat in i byggnaden.

Dessförinnan hade han dock mått dåligt under en kortare period. Och frågetecknen ökar när prinsen nu ska tillbringa sin tredje natt på sjukhuset – utan att hovet har berättat vad han lider av. 

Varningen till vårdpersonalen: Prinsen kan bli ”frispråkig”

Den 9 januari fick drottningparet sin första dos av covid-vaccin, och prinsens tillstånd ska inte vara relaterat till viruset, enligt Daily Mails uppgifter. 

Författaren, Penny Junor, som skriver om brittiska kungahuset höjer dock ett varningens finger till vårdpersonalen vid sjukhuset där prinsen vårdas. 

Hon har för medier berättat att prinsen blir irriterad ifall människor ”gör en sak” av honom, och att han då kommer vara ”frispråkig”. 

Coronapandemin har fört drottningparet närmare varandra

Drottningen, 94, har fortsatt med sina åtaganden från slottet i Windsor och höll under onsdagen ett telefonmöte amiral Tony Radakin kring den kungliga flottan. 

Samtidigt rapporteras det att drottningen och prins Philip under coronapandemin har umgåtts tätare än på åratal och har oftast ätit både lunch och middag tillsammans. 

Prins Philips intressen är annars att läsa, skriva och måla, rapporterar Daily MailFrån bröllop till snart tvåbarnsmamma.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.