Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Tredje man gripen för mord i Ludvika

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Foto: Henrik Hansson

Polisen har gripit ytterligare en person, en 27-årig man, för dödsmisshandeln i Ludvika i fredags.  

Sedan tidigare sitter två andra män anhållna för dådet.  

- Det är de här tre som vi tror har stått för det här, säger Dalapolisens presstalesman Sven-Åke Petters.

Den 44-årige småbarnsfadern var på väg hem efter en julfest när han blev attackerad och misshandlades så svårt att han avled. 

 På tisdagsmorgonen anhölls en 27-årige man i sin frånvaro och greps i Ludvika senare på dagen. Han misstänks för mord och grov misshandel. 

 Två andra män, en 18-åring och en 22-åring, sitter redan anhållna på samma misstankegrunder. 

Nekar till inblandning

 Polisen hörde i eftermiddag 22-åringen igen, bland annat med tanke på att åklagaren, senast på onsdagen, måste ta ställning till om han ska begäras häktad. Mannen fortsätter att neka till inblandning i mordet, men enligt Dalarnas Tidningar är det han som i första hand misstänks ligga bakom misshandeln. 

 – Om han varit delaktig i bråket vill jag inte gå in på, säger 22-åringens advokat Björn Henriques till Dalarnas Tidningar.

 22-åringen är känd av polisen sedan tidigare. De andra två är det inte. Alla tre är bekanta med varandra, enligt polisen. 

Har ni gripit alla som ni tror är inblandade i dödsmisshandeln nu?

 – Vi kan inte hundraprocentigt svara på det. Det kan dyka upp någon mer vi vill prata med, säger Dalapolisens presstalesman Sven-Åke Petters.

Släpptes på måndagen

 På måndagen släpptes den 28-årige man som har suttit anhållen misstänkt för mordförsök på en annan 28-årig man i Ludvika i lördags. 28-åringen sköts i magen.

 – Han har lämnat sådana uppgifter att det inte finns några trovärdiga skäl till fortsatt anhållan, säger Bo Eriksson, presstalesman på Dalapolisens länskommunikationscentral. 

 Polisen misstänker i nuläget inte att det finns något samband mellan dödsmisshandeln och mordförsöket.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.