Tredje man gripen för mord i Ludvika

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Foto: Henrik Hansson

Polisen har gripit ytterligare en person, en 27-årig man, för dödsmisshandeln i Ludvika i fredags.  

Sedan tidigare sitter två andra män anhållna för dådet.  

- Det är de här tre som vi tror har stått för det här, säger Dalapolisens presstalesman Sven-Åke Petters.

Den 44-årige småbarnsfadern var på väg hem efter en julfest när han blev attackerad och misshandlades så svårt att han avled. 

 På tisdagsmorgonen anhölls en 27-årige man i sin frånvaro och greps i Ludvika senare på dagen. Han misstänks för mord och grov misshandel. 

 Två andra män, en 18-åring och en 22-åring, sitter redan anhållna på samma misstankegrunder. 

Nekar till inblandning

 Polisen hörde i eftermiddag 22-åringen igen, bland annat med tanke på att åklagaren, senast på onsdagen, måste ta ställning till om han ska begäras häktad. Mannen fortsätter att neka till inblandning i mordet, men enligt Dalarnas Tidningar är det han som i första hand misstänks ligga bakom misshandeln. 

 – Om han varit delaktig i bråket vill jag inte gå in på, säger 22-åringens advokat Björn Henriques till Dalarnas Tidningar.

 22-åringen är känd av polisen sedan tidigare. De andra två är det inte. Alla tre är bekanta med varandra, enligt polisen. 

Har ni gripit alla som ni tror är inblandade i dödsmisshandeln nu?

 – Vi kan inte hundraprocentigt svara på det. Det kan dyka upp någon mer vi vill prata med, säger Dalapolisens presstalesman Sven-Åke Petters.

Släpptes på måndagen

 På måndagen släpptes den 28-årige man som har suttit anhållen misstänkt för mordförsök på en annan 28-årig man i Ludvika i lördags. 28-åringen sköts i magen.

 – Han har lämnat sådana uppgifter att det inte finns några trovärdiga skäl till fortsatt anhållan, säger Bo Eriksson, presstalesman på Dalapolisens länskommunikationscentral. 

 Polisen misstänker i nuläget inte att det finns något samband mellan dödsmisshandeln och mordförsöket.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.