Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Trebarnspappa stångades till döds vid tjurrusning

För ett par år sen fick flera personer föras till sjukhus efter att den årliga tjurrusningen i Pamplona i Spanien ägt rum.
Mannen jagades in i en dörröppning och lyckades inte ta sig ut, skriver New York Post. Bilden är tagen i ett annat sammanhang. Foto: DANIEL OCHOA DE OLZA / AP
Bilden är tagen i ett annat sammanhang. Foto: JUANJO MARTIN / EPA EFE

Trebarnspappan Vicente Asensio Martínez, 59, dog i lördags efter att ha blivit stångad av en tjur.

Mannen jagades in i en dörröppning och lyckades inte ta sig ut, skriver New York Post

Hela händelseförloppet fångades på film. 

Under lördagens tjurrusning i den spanska staden Chiva stångades den 59-årige trebarnspappan Vicente Asensio Martínez till döds av en tjur. 

Under loppet sprang trebarnspappan och andra deltagare in mot en bostad. Men deltagarna fastnade i dörröppningen och vittnen kunde förskräckt se när tjuren kom ikapp klungan av människor. 

Stångades två gånger - avled i ambulans 

Vicente Asensio Martínez försökte fly men stångades två gånger av tjuren. Trebarnspappan fördes med ambulans till sjukhus, men hans liv gick inte att rädda. Under färden avled mannen, skriver New York Post.

Även en annan deltagare som fastnade i samma dörröppning skadades. Mannen blev tvungen att behandlas på sjukhus men kunde släppas senare. 

Tjurrusningen är ett tredagars evenemang som omfattar sex lopp där deltagarna jagas av tjurar. Evenemanget är en tradition under sommarfestivalen. 

Flera skadade i tidigare tjurrusningar 

Tidigare i år fick flera personer föras till sjukhus efter att den årliga tjurrusningen i Pamplona i Spanien ägt rum. Många kritiker till tjurrusningen menar att tjurarna hetsas och stressas längs vägen. 

Under sommarens festival i Pamplona fördömde flera djuraktivister tjurrusningen. Under evenemanget protesterade aktivisterna genom att klä ut sig till spetsade tjurar, det för att uppmärksamma det djurplågeri som de anser är till för att underhålla människor.