Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Treåring kissade på sig – blev skållad som straff

En pojke fick kokande vatten hällt över sig som straff för att han hade kissat på sig.Foto: Colourbox

Den treårige pojken kissade på sig på golvet.

Då tvingade hans mammas rumskompis honom att klä av sig och ställa sig i badkaret.

Sedan hällde kvinnan kokande vatten över honom som straff. Treåringen fick andra gradens brännskador.

Polisen i Newark, USA, larmades om händelsen i december förra året. Enligt åklagaren var det långt ifrån den enda gången som pojken har blivit misshandlad – treåringen ska enligt brottsmisstankarna ha blivit slagen med såväl bälte som knytnävar vid tidigare tillfällen. 

Kvinnan, som själv är mamma till fyra barn, har erkänt att hon tog en kastrull med kokande vatten från spisen och hällde den över treåringens underkropp. Kvinnan, som ursprungligen åtalades för bland annat grov misshandel, riskerar nu fem års fängelse, skriver NJ.com. 

– Det här barnet levde sina första tre år i ett skräckhus. Dagens erkännande leder till att barnet inte behöver genomgå pärsen av att vittna mot kvinnan, säger åklagaren Michael Morris. 

Pojken och fem andra barn är skyddsomhändertagna

Dom mot kvinnan faller den 6 december.  

Ytterligare fem vuxna personer, däribland treåringens mamma, som bodde i lägenheten vid tiden för skållningen har tidigare stått anklagade för bland annat grov misshandel. Åklagaren Michael Morris kommenterade emellertid inte om misstankarna mot de övriga fem vuxna fortfarande kvarstår och det är därför inte känt i nuläget om dom kommer att meddelas även mot de övriga vuxna personerna den 6 december.  

Efter det att den treåriga pojken vårdades på intensiven för sina brännskador har han blivit skyddsomhändertagen liksom de övriga fem barn som bodde i lägenheten. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.