Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Treåring blir yngsta medlemmen någonsin i Mensa

Muhammad Haryz Nadzim uppmätte ett testresultat om 142 i IQ och blir därmed Mensas yngsta medlem. Foto: Instagram / Instagram

Muhammad Haryz Nadzim, 3, har antagits som världens yngsta medlem i brittiska Mensa. 

Treåringen har ett beräknat IQ på 142. 

– Han är uppenbarligen en väldigt klipsk ung pojke, säger John Stevenage chef för brittiska Mensa till CNN

Treårige malaysiske pojken Muhammad Haryz Nadzim har blivit brittiska Mensas yngsta medlem genom tiderna. 

Muhammad Haryz Nadzim fick ett uppskattat IQ på 142 efter att ha utfört begåvningstestet Stanford-Binet och talat med en psykolog. För att bli medlem i Mensa måste man uppvisa ett IQ som enbart två procent av populationen innehar.  

Nära geni

Muhammad Haryz Nadzim resultat överträffar med bred marginal gränsvärdet och han är närapå den gräns – 145 i IQ – som brittiska Mensa klassificerar som geninivå. 

– Han är uppenbarligen en väldigt klipsk ung pojke och vi är glada att välkomna honom in i Mensa, säger John Stevenage, chef för brittiska Mensa, till CNN. 

https://www.instagram.com/p/B7dm9B-HReJ/

Mamman: ”Typisk treåring”

Muhammad Haryz Nadzim bor tillsammans med sin familj i brittiska Durham. Han läser, skriver och räknar. Hans mamma Nur Anira Asyikin, ingenjör, berättar för CNN att hon tidigt förstod att Muhammad Haryz Nadzim var särskilt begåvad, men att han annars är en helt vanlig treåring. 

– Han är verkligen en typisk treåring, säger hon till CNN och fortsätter: 

– Han älskar att måla, läsa och pyssla. Han tycker särskilt mycket om att leka med lego eller lera. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.