Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Tre unga kvinnor blev sexuellt ofredade

Tre unga kvinnor blev sexuellt ofredade på Löga beach party i Västervik på lördagsnatten.

En ordningsvakt såg det hela och ingrep, enligt polisen.

En ung man har identifierats som gärningsman.

00.45 natten mellan lördagen och söndagen tillkallades polis angående ett sexuellt ofredande på Löga beach party, en festival som pågick i Västervik under fredagen och lördagen.

En ordningsvakt hade sett hur en man tog på tre kvinnor i 20-årsåldern – mot deras vilja.

– Tre kvinnor i 20-årsåldern blev tagna på av en man i samma ålder. Jag vill inte gå in i detalj på vad han gjorde utan det får de berätta i förhör, säger Linda Pleym, pressinformatör på polisen ledningscentral region syd.

Vakt kontaktade polis

Vakten som såg ofredandet kontaktade polis – som fanns på plats på festivalen. Den misstänkte mannen kunde identifieras.

– Han greps inte men han har förts in som misstänkt i anmälan om sexuellt ofredande, säger Linda Pleym.

De tre kvinnorna och den misstänkte gärningsmannen kommer att höras framöver.


LÄS MER: Experten: Därför sker en stor våg av våldtäkter


Flera sexuella ofredanden på festival

Under sommaren har flera anmälningar om sexuellt ofredanden i samband med festivaler kommit in till polisen. Under Trästockfestivalen i Skellefteå greps en man och en anhölls, båda misstänkta för sexuellt ofredande.

Dansbandsveckan i Malung har två våldtäkter och flera sexuella ofredanden anmälts.

Dessutom misstänks en lagledare för att ha ofredat tre flickor i 15-årsåldern sexuellt på Gothia cup, och under både festivalerna Bråvalla, Peace and Love och Putte i Parken har flera anmälningar om både våldtäkter och andra sexuella övergrepp kommit in.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.