Tre svenska män gripna misstänkta för människohandel på Mallorca

Följ senaste nytt i Expressen TV – vi sänder direkt mellan 07 och 23 varje vardag och mellan 11 och 20 på helger.
Foto: CATI CLADERA / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Tre svenskar har häktats misstänkta för sex- och människohandel på Mallorca.

Tillsammans med en argentinsk kvinna misstänks de ha drivit en bordelliknande verksamhet i en 300 kvadratmeter stor lägenhet i Palma, enligt Ultima Hora.

I en polisrazzia under förra tisdagen greps fyra personer i en lägenhet i charterparadiset Palma, Mallorca. Tre svenskar och en argentinsk kvinna greps, misstänkta för sex- och människohandel. 

Gruppen ska ha drivit en bordell i en lägenhet i centrala Palma där de ska ha tvingat in kvinnor i prostitution. 

En av de svenska männen misstänks bland annat för att ha lurat med sig en kvinna från Thailand, med löften om ett annat liv.

Enligt La Hora ska kvinnan ha mötts av nordiska män som var ”väldigt våldsamma”, och som tvingade henne att arbeta av kostnaderna för resan till Spanien som prostituerad.

Alla fyra häktade – nekar till brott

Under razzian ska spanska polisen ha hittat dokumentation som styrker misstankarna om att omfattande prostitutionsverksamhet ska ha ägt rum i lägenheten, rapporterar Diario de Mallorca

Under torsdagen begärde en jourhavande domare kvartetten häktad, utan möjlighet till att betala borgen. 

Enligt Ultima Hora har de misstänkta i de inledande förhören kommit med flera motstridiga förklaringar, som enligt tidningen ska ha uppfattats som ”väldigt osannolika”. Till viss del ska de dock ha hållit med om brottsoffrenas vittnesmål.

Bordellerna mitt i Stockholm – 42 sexköpare gripna

Expressens reporter Kim Malmgren: ”Det är män i alla åldrar”.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.