Tre släpps efter knivmordet i Halmstad

Reporter Dusan Marinkovic rapporterade från platsen den 15 augusti.
En ny person anhölls under onsdagskvällen på sannolika skäl misstänkt för mord och försök till mord utanför en nattklubb i Halmstad.
Foto: Linus Kamstedt Lindholm

En tonårspojke har begärts häktad misstänkt för mord och mordförsök efter knivskärningen utanför en nattklubb i centrala Halmstad den 15 augusti

Tre personer som varit anhållna misstänkta släpptes i torsdag. 

Det var strax före klockan halv fem på måndagsmorgonen som polisen fick larm om ett bråk utanför en nattklubb i centrala Halmstad. Två personer fördes till sjukhus med knivskador. En av dessa avled senare. Den andra personen skadades allvarligt.

Samma dag greps och anhölls tre unga personer – två av dessa misstänktes för mord och försök till mord, och den tredje misstänktes för medhjälp till mord samt medhjälp till försök till mord.

– De här tre personerna har samtliga varit anhållna på den lägre misstankegraden och misstankarna mot dem har inte stärkts under utredningens gång. Jag har därför beslutat att inte begära dem häktade utan att försätta dem på fri fot under förmiddagen i dag. Misstankarna är dock inte formellt avskrivna ännu och utredningarbetet fortsätter, säger kammaråklagare Ginger Johansson i ett pressmeddelande.

Ny person anhållen

Ytterligare en person under 18 år har sedan i tisdags varit anhållen i frånvaro misstänkt för mord och försök till mord.

– Den här unge mannen greps och anhölls under onsdagskvällen på sannolika skäl misstänkt för mord och försök till mord. I samband med gripandet uppstod även misstankar om ytterligare brott och han anhölls därför även för grovt vapenbrott och grovt narkotikabrott i Mariestad den 17 augusti, säger Ginger Johansson i ett pressmeddelande.

Bråk vid busskur

Flera vittnen har tidigare berättat om ett stort bråk som ska ha uppstått vid en busskur och som föranledde mordet, vilket Expressen tidigare berättat om.

– Det var många som sprang fram och tillbaka här på gatan, kanske fyra-fem killar och två-tre tjejer, sa ett vittne till Expressen tidigare i veckan.

Se också:

En person är avliden och en är allvarligt skadad efter en knivskärning utanför en nattklubb.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.