Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Tre skjutningar – på fem dagar: ”Hänger inte ihop”

Erik Nord är chef för utredningsenheten i polisregion Väst.
Foto: Polisen

Förra veckan skedde tre skjutningar under loppet av fem dagar i Göteborg.

En man sköts med flera skott i Majorna, en lägenhet blev beskjuten i Lindome, och en man sköts på söndagen i Strömmensberg.

Men det finns, enligt polisen, inget samband mellan skottlossningarna.

– Vi tror inte de här händelserna hänger ihop överhuvudtaget, säger Christina Lindgren på avdelningen för grova brott. 

Natten till tisdagen den 28 mars blev en man i 30-årsåldern skjuten av flera skott på Ankargatan i Majorna. Han skadades allvarligt, men hans tillstånd har bedömts som stabilt.

Enligt uppgifter till Expressen tros skotten ha varit en del i en gängkonflikt i området. Polisens teori att mannen sköts av misstag och att den egentliga måltavlan var en man i samma ålder med kopplingar till ett kriminellt nätverk i Bergsjön. 

Två dagar senare, natten till torsdagen, sköts det mot en lägenhet i Lindome, i Mölndal.

– En granne hör att det smäller och ser krossade glasrutor. Därefter ska en person lämnat platsen snabbt med bil, sa polisens presstalesperson Sebastian Börjesson till Expressen då. 

Och ytterligare tre dagar senare, i söndags, sköts en man i stadsdelen Strömmensberg, i Bagaregården. Offret är en man i 25-årsåldern, och enligt Peter Kron på polisens avdelning för grova brott har han kunnat förhöras om händelsen efter att ha vårdats på sjukhus.

– Det var inte så att det var någon fara för liv och lem, säger Peter Kron.

Enligt uppgifter till Expressen ska polisen åtminstone inledningsvis ha haft en teori om att det kan ha varit en olyckshändelse. Det är dock, precis som i de övriga två fallen, i nuläget rubricerat som mordförsök. 

”Tre separata händelser”

Christina Lindgren, på avdelningen för grova brott, säger att det i nuläget inte finns någon misstänkt person i något av ärendena. 

– Nej, det kan jag inte säga att man har just nu. Vi jobbar ganska förutsättningslöst här nu och tittar på olika delar. Det innebär inte att vi inte tittar på speciella personer, det gör vi ju förstås också, säger hon. 

– Vi ser det som tre separata händelser, om det skulle ge någon ledtråd i det att det inte är någon pågående konflikt som far runt. 

Erik Nord är chef för utredningsenheten i polisregion Väst. 

– Vi har goda siffror när det gäller skjutningar, nu har det hänt ett par händelser lite koncentrerat här som vid en första anblick ser ut att vara skjutningar men som kan ha lite andra förklaringar, säger han.


◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.