Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Två skadade i knivattack i Paris

Totalt sju personer har gripits för inblandning i gårdagens attack i Paris – där två personer höggs med en slaktarkniv utanför Charlie Hebdos gamla lokaler.
Bilder från insatsen på platsen.Foto: ALAIN JOCARD / AFP TT NYHETSBYRÅN
En stor polisinsats pågår i Paris.Foto: IAN LANGSDON / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Se bilderna från platsen.Foto: IAN LANGSDON / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Bilder från insatsen på platsen.Foto: ALAIN JOCARD / AFP TT NYHETSBYRÅN
Se bilderna från platsen.Foto: IAN LANGSDON / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Två personer har skadats i en knivattack i centrala Paris på fredagen, rapporterar AP. 

Sju personer har gripits av polis, enligt AFP.

Frankrikes inrikesminister Gérald Darmanin säger att det handlar om ett islamistiskt terrordåd, rapporterar BBC.

Enligt Reuters var gärningsmannen beväpnad med en köttyxa när han attackerade två personer utanför satirtidningen Charlie Hebdos tidigare lokaler i Paris vid lunchtid på fredagen.

Offren ska vara en man och en kvinna som arbetar på ett produktionsbolag som gör dokumentärfilmer. De ska ha gått ut på gatan för en rökpaus när de angreps. Deras tillstånd beskrivs inte som livshotande.

Kort efter dådet greps en huvudmisstänkt. Den 18-årige mannen greps för en månad sedan för att ha burit en skruvmejsel men släpptes med en varning och har inte varit under polisens radar för islamisk radikalisering, enligt AP

Totalt har sju personer gripits efter attacken, enligt AFP.

Inrikesministern: Islamistisk terrorism

Han kom till Frankrike för tre år sedan som ensamkommande, såvitt känt från Pakistan, men hans identitet utreds fortfarande, enligt inrikesminister Gerald Darmanin.

Enligt BBC säger Darmanin att knivdådet ”uppenbart” handlar om islamistisk terrorism.

Frankrikes antiterroråklagare sade tidigare under tagen att man misstänkte ett terrormotiv på grund av tiden och platsen för attacken: framför byggnaden där Charlie Hebdo höll till fram till det terrordåd som krävde tolv dödsoffer år 2015 och vars rättsliga efterspel just nu pågår.

 

Inträffade nära Charlie Hebdos tidigare lokaler.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.