Vid 21.43 fick polisen in larm om en skottlossning i Åkersberga centrum i Österåker kommun norr om Stockholm. Foto: / ALEX LJUNGDAHLVid 21.43 fick polisen in larm om en skottlossning i Åkersberga centrum i Österåker kommun norr om Stockholm. Foto: / ALEX LJUNGDAHL
Vid 21.43 fick polisen in larm om en skottlossning i Åkersberga centrum i Österåker kommun norr om Stockholm.  Foto: / ALEX LJUNGDAHL
Ett stort område kring Åkersberga centrum spärrades av. Foto: / ALEX LJUNGDAHLEtt stort område kring Åkersberga centrum spärrades av. Foto: / ALEX LJUNGDAHL
Ett stort område kring Åkersberga centrum spärrades av.  Foto: / ALEX LJUNGDAHL

Tre skadade efter skottlossning

Publicerad

Tre personer har skadats efter en misstänkt skottlossning och knivskärning på onsdagskvällen.

Minst en misstänkt gärningsperson ska ha lämnat platsen i bil, enligt vittnen.

Två rivaliserande gäng ska ha drabbat samman, erfar Expressen.

– Det är inget som vi kommenterar i nuläget, säger Anna Westberg vid polisen.

Vid 21.43 fick polisen in larm om en skottlossning i Åkersberga centrum i Österåker kommun norr om Stockholm. Minst en gärningsperson ska, enligt vittnen, ha lämnat platsen i en bil.

Tre personer på platsen ska vara skadade, enligt polisens uppgifter. Ambulans har larmats till platsen.

– Det vi har uppgifter om är att det ska röra sig om tre personer som ska vara skadade, säger Anna Westberg vid Stockholmspolisen.

– Då är det två stycken som på något sätt ska ha blivit knivskurna och en tredje person som ska ha blivit sprejad med någon form av pepparsprej.

Skadade utomhus

Inga skottskadade personer har dock hittats.

– Ingen har påträffats med skottskador. Ingen är gripen. Vi har flera patruller på plats för att reda ut vad som har hänt, säger Anna Westberg.

Polisen kan varken gå in på ålder eller kön på de skadade:

– Tre personer är förda till sjukhus. Deras tillstånd är oklart, men de är förda till karolinska, säger Anna Westberg.

Polisen kan inte gå in mer specifikt på var händelsen inträffat än Åkersberga centrum. Personerna har hittats utomhus.

"Rivaliserande gäng"

Enligt ett vittne på platsen har ett tiotal polisbilar kommit dit och ett stort område kring Åkersberga centrum har spärrats av. Polishelikopter ska också ha skickats dit.

Enligt vittnet ska två rivaliserande gäng ha drabbat samman. Det är dock inget polisen kan gå in på.

– Det är inget som vi kommenterar i nuläget. Vi är på plats för att ta reda på mer om vad som har hänt, säger Anna Westberg vid Stockholmspolisen.

Hannes Lundberg Andersson
Hannes Lundberg Andersson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag