Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Tre ryssar misstänks för mordet på ex-spion

Litvinenko förgiftades med polonium 210.

Foto: AP

Brittisk polis är på väg att gripa tre ryssar misstänkta för att ha giftmördat förre ryske KGB-agenten Alexander Litvinenko, uppger Mail on Sunday.
Bevisen är tillräckligt starka.

”Inom tre veckor” är tre ryssar gripna och åtalade för att mördat före detta ryske säkerhetsagenten Alexander Litvinenko, 43, enligt källor nära hans änka Marina.
Scotland Yard vägrar att kommentera uppgifterna som säger att man är på väg att utfärda arresteringsorder när det gäller de tre misstänkta gärningsmännen.

Träffades på hotell i London

Mail on Sunday skriver att ryska affärsmännen Dmitrij Kovtun, Andrej Lugovoj och Vjatjeslav Sokolenko, chefen för en rysk säkerhetsbyrå, kommer att gripas.
Det var i november som Litvineko blev sjuk efter att ha träffat de tre männen, som alla har militär- och säkerhetsbakgrund, i en bar på Millennium Hotel i London.
De har förnekat all inblandning i Litvinenkos död.
Scotland Yard har skickat en mängd bevis i fallet till brittiska åklagarmyndigheten som kommer att fatta beslut om de tre männen ska åtalas.

Förgiftades

Familjen Litvinenkos vän, Boris Berezjovskij, talade med Marina Litvinenko på söndagen om utredningen och säger till AP:
- Hon är säker på att Scotland Yard har gjort en ordentlig undersökning och att åklagarmyndigheten noggrant kommer att utvärdera informationen.
Alexander Litvinenko förgiftades med det radioaktiva ämnet polonium 210.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!