Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Tre personer till sjukhus efter flygplansolycka i Storbritannien

LIVE-TV: Senaste nyheterna med Expressen TV

Flygplatsen Teesside i Storbritannien har stängts ned efter en olycka på landbanan, rapporterar lokala nyhetssajten Teesside Live.  

Tre personer har förts till sjukhus. 

En pilot och två passagerare som var ombord på planet har förts till sjukhus. En av dem är allvarligt skadad, enligt räddningstjänsten, skriver Teesside Live. 

Räddningstjänsten fick larm om händelsen klockan 9.39 lokal tid på lördagen. 

Flygplatsen, som ligger i Durlington, har även stängt ned. 

”Vår landningsbana kommer förbli stängd tills vidare medan en grundlig undersökning utförs”, skriver flygplatsen i ett uttalande. 

”Lutade kraftigt” 

Rob Cherrie, befäl vid brandkåren på plats, säger till Teesside Live att incidenten inträffade när flygplanet skulle åka i väg. 

Ett vittne säger till att han såg att motorn började låta konstigt och såg sedan att planet lutade kraftigt åt vänster, skriver nyhetssajten. 

”Motorn lär som om den verkligen kämpade, sen verkade den bara stänga av”, säger vittnet och fortsätter:

”Det såg ut som om piloten lyckades hålla planet relativt stabilt när det började komma ned, men sen föll det snabbt och jag hörde en krasch.” 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.