Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En person saknas efter båtolycka

En person saknas efter en båtolycka i Norge, skriver Netavisen

Olyckan skedde i sjön Seljordsvannet i Telemark.

– Det ska handla om en skolklass med lärare, säger räddningsledaren Jan Lillebø till tidningen Dagbladet.

Det var vid 14-tiden på torsdagen som polisen i norska Telemark fick larm om att en båt med fem elever i 15-20-årsåldern och en lärare kantrat i sjön Seljordsvannet.

Sedan dess har en stor räddningsoperation pågått där flera helikoptrar deltagit. Även polis och räddningsdykare har beordrats till platsen. 

https://twitter.com/polititelemark/status/918455722886778880?ref_src=twsrc%5Etfw&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.vg.no%2Fnyheter%2Finnenriks%2Fbaatulykker%2Fbaat-kantret-i-innsjoe-i-telemark-en-av-tre-savnede-funnet%2Fa%2F24162014%2F

Enligt de första uppgifterna saknades tre personer men vid 17-tiden på eftermiddagen var två personer hittade och enbart en person är fortsatt saknad.

– Det var sex personer i båten. Tre har tagit sig i land själva och vi har hittat en fjärde och en femte person. En person är fortsatt saknad, säger insatsledare Jan Olav Jansen vid polisen i Telemark till VG.

Krisberedskap

Det är oklart om de personer som legat i vattnet är skadade. Den första personen som hittades har förts till sjukhus i Oslo med ambulanshelikopter.

Eleverna på båten kommer från en skola på Østlandet uppger räddningstjänsten för Dagbladet. Kommunen har nu dragit i gång sin krisberedskap på grund av olyckan.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!