En person saknas efter båtolycka

Publicerad

En person saknas efter en båtolycka i Norge, skriver Netavisen

Olyckan skedde i sjön Seljordsvannet i Telemark.

– Det ska handla om en skolklass med lärare, säger räddningsledaren Jan Lillebø till tidningen Dagbladet.

Det var vid 14-tiden på torsdagen som polisen i norska Telemark fick larm om att en båt med fem elever i 15-20-årsåldern och en lärare kantrat i sjön Seljordsvannet.

Sedan dess har en stor räddningsoperation pågått där flera helikoptrar deltagit. Även polis och räddningsdykare har beordrats till platsen. 

https://twitter.com/polititelemark/status/918455722886778880?ref_src=twsrc%5Etfw&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.vg.no%2Fnyheter%2Finnenriks%2Fbaatulykker%2Fbaat-kantret-i-innsjoe-i-telemark-en-av-tre-savnede-funnet%2Fa%2F24162014%2F

Enligt de första uppgifterna saknades tre personer men vid 17-tiden på eftermiddagen var två personer hittade och enbart en person är fortsatt saknad.

– Det var sex personer i båten. Tre har tagit sig i land själva och vi har hittat en fjärde och en femte person. En person är fortsatt saknad, säger insatsledare Jan Olav Jansen vid polisen i Telemark till VG.

Krisberedskap

Det är oklart om de personer som legat i vattnet är skadade. Den första personen som hittades har förts till sjukhus i Oslo med ambulanshelikopter.

Eleverna på båten kommer från en skola på Østlandet uppger räddningstjänsten för Dagbladet. Kommunen har nu dragit i gång sin krisberedskap på grund av olyckan.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag