Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Tre personer överföll gravid kvinna i Kista

Foto: Läsarbild

En gravid kvinna fick både ta emot en spark i magen och se sitt barn vältas omkull i dess barnvagn utanför Kista Centrum. Därefter tog de tre gärningsmännen kvinnans skötväska och sprang från platsen.

Det var strax efter klockan 20 som polisen fick ett första larm om att en gravid kvinna rånats och misshandlats på Själlandsgatan vid Kista Centrum norr om Stockholm. Kvinnan ska ha överfallits av tre unga gärningsmän som inte visade någon hänsyn. De välte omkull barnvagnen som kvinnans barn satt i innan de sparkade kvinnan i magen.

- De kom över en skötväska som bland annat innehöll kvinnans plånbok. Barnet ska inte ha kommit till skada men kvinnan fick föras till sjukhus, säger Albin Näverberg vid Ledningskommunikationscentralen i Stockholm.

Låga förhoppningar om gripande

De tre männen sprang från platsen och polisen har låga förhoppningar om att kunna gripa dem. Kvinnan var svårt chockad när hon hördes och kunde enbart säga att en av männen såg ut att vara i 18-årsåldern.

- Vi fick ett första larm 20:01 men kontakten bröts. När den återupptogs hade kvinnan lyckats ta sig hem och gärningsmännen var långt borta. Det vi får hoppas på nu är att hon kommer att minnas mer när chocken har lagt sig, säger Albin Näverberg.

Polisen har inga uppgifter om kvinnans tillstånd mer än att hon befinner sig på sjukhus där kontroller genomförs.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!