Foto: Läsarbild
 Foto: Läsarbild

Tre personer överföll gravid kvinna i Kista

Publicerad

En gravid kvinna fick både ta emot en spark i magen och se sitt barn vältas omkull i dess barnvagn utanför Kista Centrum. Därefter tog de tre gärningsmännen kvinnans skötväska och sprang från platsen.

Det var strax efter klockan 20 som polisen fick ett första larm om att en gravid kvinna rånats och misshandlats på Själlandsgatan vid Kista Centrum norr om Stockholm. Kvinnan ska ha överfallits av tre unga gärningsmän som inte visade någon hänsyn. De välte omkull barnvagnen som kvinnans barn satt i innan de sparkade kvinnan i magen.

- De kom över en skötväska som bland annat innehöll kvinnans plånbok. Barnet ska inte ha kommit till skada men kvinnan fick föras till sjukhus, säger Albin Näverberg vid Ledningskommunikationscentralen i Stockholm.

Låga förhoppningar om gripande

De tre männen sprang från platsen och polisen har låga förhoppningar om att kunna gripa dem. Kvinnan var svårt chockad när hon hördes och kunde enbart säga att en av männen såg ut att vara i 18-årsåldern.

- Vi fick ett första larm 20:01 men kontakten bröts. När den återupptogs hade kvinnan lyckats ta sig hem och gärningsmännen var långt borta. Det vi får hoppas på nu är att hon kommer att minnas mer när chocken har lagt sig, säger Albin Näverberg.

Polisen har inga uppgifter om kvinnans tillstånd mer än att hon befinner sig på sjukhus där kontroller genomförs.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


sonia

Till Expressens startsida

Mest läst i dag