Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Tre personer har dött i festparadiset – bara i år

Thomas Channon är den tredje britten att dö i Magaluf, bara i år.Foto: FACEBOOK
Nu sörjer hans vänner honom öppet på Facebook.Foto: FACEBOOK
Tre brittiska ungdomar har dött på Eden Roc – bara i år.Foto: Skärmdump / Google maps

”Det skulle bli en otrolig första grabbsemester tillsammans”, skriver Thomas Channons vänner på Facebook.

Men i stället blev 18-åringen den tredje personen i år att falla mot döden från lägenhetskomplexet Eden Roc på Mallorca, skriver BBC.

Diplomater har nu kallat till krismöte på ön.

Thomas Channon, 18, från Barry i Wales är död. Han blir den tredje britten i år att dö vid lägenhetskomplexet Eden Roc i Magaluf på spanska Mallorca, skriver brittiska BBC.

Expressen har tidigare skrivit om 20-åriga Thomas Hughes som i början av juni störtade mot sin död på Eden Roc. 19-åriga Natalie Cormack, också från Storbritannien, avled tidigare i år på samma plats.

Under torsdagsmorgonen påträffades Thomas Channon, på plats i Magaluf för semester med sina vänner, död av en trädgårdsmästare.

Han tros ha kommit bort från sina vänner under en utekväll, och gått vilse runt fyratiden på morgonen. Sällskapet bodde på hotellet ”Florida”, som ligger granne med Eden Roc.

”Muren är på tok för låg”

Spansk polis säger att Thomas fallit från en balkong – uppgifter som strider mot vännernas vittnesmål. De menar att han ska ha gjort exakt samma misstag som Thomas Hughes gjorde förra månaden – fallit över en mur och störtat 20 meter mot sin död.

Förkrossade föräldrar till Thomas Channons vänner har nu flugit till Magaluf för att hämta hem sönerna.

– Vi gick dit Thomas föll och muren är på tok för låg. Den är runt knähöjd, säger en förälder som vill vara anonym till BBC, och fortsätter:

– Det ser ut som om det är mängder av träd och buskar på andra sidan muren, det ser ut som det är en trädgård där. Men i verkligheten så är där ett 21 meter brant stup.

Thomas Channon, andra personen från vänster, poserar med vänner.Foto: FACEBOOK

Diplomater kallar till krismöte

Det var i april som 19-åriga Natalie Cormack från Skottland även hon avled efter ett fall – i samma kvarter.

Brittiska diplomater har hållit ett krismöte för att försöka minska antalet dödsfall på festorten.

 

LÄS ÄVEN: Thomas, 20, störtade mot sin död i festparadiset

 

– Något måste hända nu. Det ska inte krävas att alla dessa barn dör för att de ska åtgärda problemen, säger samma ej namngivna förälder till BBC.

Thomas Channons vänner, tillika resekamrater berättar nu öppet i sociala medier om sorgen efter sin förlorade vän.

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1420643331413021&set=a.109246255886075.15784.100004021040796&type=3&theater

”Jag hade aldrig kunnat tro att jag skulle skriva detta, men jag kan inte förstå att du är borta Tom. Det som skulle bli en otrolig första grabbsemester tillsammans har förvandlats till en mardröm på så kort tid”, skriver Shaun Bowden, tillsammans med bilder där han håller om sin förlorade vän.