Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Ex-polis jagas för trippelmord i USA

Polis uppmanar folk att hålla sig undan.
Foto: AP / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: USA TODAY NETWORK / AUSTIN AMERICAN-STATESMAN-USA TO SIPA USA

Tre personer har dött i Austin, Texas, i USA efter en skjutning rapporterar CNN.  

Gärningsmannen kände offren och enligt polisen handlar det om en ”isolerad situation”. 

Polisen jagar fortfarande den misstänkta, Stephen Nicholas Broderick, 41. 

Stephen Nicholas Broderick, 41, var tidigare kriminalpolis i Austin, Texas. Han fick dock lämna sitt jobb efter anklagelser om sexuellt övergrepp mot ett en 16-årig flicka. 

Nu jagas han som misstänkt för trippelmord. De dödade är två kvinnor och en man. Ett barn har varit inblandat, men är i säkerhet. 

Allmänheten i området i nordvästra Austin uppmanades hålla sig inne under flera timmar. Den ordern är lyft nu, men Broderick är fortfarande på fri fot och betraktas som beväpnad och farlig – och polisen uppges vara orolig för att han ska ta gisslan. 

151 masskjutningar i år

USA har den senaste tiden drabbats av ett flera uppmärksammade masskjutningar och massmord. Enligt statistik från organisationen  Gun Violence Archive räknat fram har 11 massmord och 151 masskjutningar inträffat i USA bara under 2021. Massmord definieras då som fyra eller fler döda. För att räknas som masskjutning ska minst fyra personer skadas eller dödas. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.