Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Tre månader gamla bebisar räddade ur bil

Två tremånaders tvillingflickor räddades ur en bil på måndagsmorgonen.

De fördes medtagna till sjukhus men är välbehållna.

Bebisarna hade lämnats av sina föräldrar i en parkerad bil.

Klockan 10.26 fick polisen in larmet om att personal på Sunderby sjukhus i Luleå hittat ett två övergivna tremånaders bebisar. Barnen satt fastspända i en parkerad bil.

– Det är ganska fint väder och de blev oroliga för de små. De lyckades få upp en ruta och komma in i bilen, säger Tomas Schäufele, vakthavande befäl vid polisen i Norrbotten.

Är välbehållna

Ett av barnen var medtagna och bägge fördes med ambulans till akuten.

– Man vet inte hur länge de har suttit i bilen, säger Tomas Schäufele.

Under eftermiddagen meddelade Sunderby sjukhus att det rör sig om två tremånaders tvillingflickor som var medtagna när de kom intill sjukhuset men nu är välmående.

Flickorna kommer nu att stanna kvar på barnavdelningen för observation.

Polisen har fått tag i föräldrarna och rubricerar händelsen som framkallande av fara för annan. Även sociala myndigheter har kontaktats med anledning av händelsen.

Livsfarligt för barn och djur att sitta i varm bil

Expressen har tidigare rapporterat flera gånger om fall där barn räddats ur varma bilar. Bilar blir lätt en dödsfäll i solen för barn och djur som inte kan ta sig ut själva. Svenska kennelklubben har tagit fram siffror på hur snabbt värmen ökar i en parkerad bil.

Faran med varma bilar har även uppmärksammats i en video av 25-åriga Sofie Ekstrand. I videon testar Sofie hur det är att vara instängd i en bil i sommarhetta och den har delats över 80 000 gånger.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.