Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Tre män gripna efter dödsskjutningen i Södertälje

Mannen sköts ihjäl på öppen gata utanför ett gym i Södertälje.
Polisens sökhund vid brottsplatsen i Södertälje.
Foto: Janne Åkesson/Swepix

Tre män har gripits efter dödsskjutningen i Geneta i Södertälje, som inträffade i våras, skriver SVT. 

En man i 40-årsåldern, som byggt upp ett miljonimperium med kända innerstadskrogar, sköts till döds på öppen gata. 

– Nu finns det personer som sitter frihetsberövade, säger åklagaren Anna Hankkio till SVT.

De tre personerna är skäligen misstänkta för anstiftan till mord.  

Det var den 24 maj i år som mannen sköts ihjäl på öppen gata utanför ett gym i Södertälje. Enligt Expressens uppgifter sköt mördaren först krögaren i benet. När han föll till marken avlossade skytten sitt vapen igen, innan personen stoppade pistolen i byxlinningen och sprang därifrån.

Mannen, som var i 40-årsåldern, hade under flera års tid byggt upp ett miljonimperium med kända innerstadskrogar i Stockholm. Krogarna är välkända och populära hos stockholmarna och deras sammanlagda bokförda värde översteg 16 miljoner kronor.

Han hade också varit ideellt engagerad i fotbollsrörelsen.

Tre personer gripna

Enligt äldre polisutredningar har han haft anknytning till det kriminella Södertäljenätverket, vilket Expressen tidigare har rapporterat om. Han var inte dömd för brott de senaste tio åren.

Nu har tre personer gripits misstänkta för inblandning i dödsskjutningen, rapporterar SVT Södertälje. Åklagaren Anna Hankkio vill inte gå in på vad i utredningen som har lett fram till gripandena.

– Vi har tre personer som är anhållna som skäligen misstänkta för anstiftan till mord i det här ärendet, det är ungefär så mycket jag kan säga med hänsyn till utredningen, säger hon till SVT.

Stor insats

Mordet föranledde en stor polisinsats vid brottsplatsen.

– Samtliga kompetenser från Stockholmpolisen är på plats. Vi har obemannade flygfarkoster, specialsökhundar, kriminaltekniker och insatskapacitet, sa Ola Österling, presstalesperson för Stockholmspolisen, i anslutning till händelsen.

Enligt polisen rörde det sig om minst en gärningsman som sköt mannen på nära håll.

– Gärningsmannen var mörkklädd och hade någon typ av maskering för ansiktet. Vittnesuppgifter gör gällande att gärningsmannen kan ha uppehållit sig på platsen en stund innan brottet, sa utredningsledare Jonas Forslund i ett pressmeddelande dagen efter händelsen.

Hör polisen kort efter skjutningen

Såhär rapporterade Expressen TV i maj kort efter skjutningen.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.