Foto: Tomas Leprince
 Foto: Tomas Leprince

Tre män döms till 15 års fängelse för dödsskjutning

Publicerad

MALMÖ. Hovrätten går på tingsrättens linje och dömer två personer till 15 års fängelse för mordet på en 19-årig man. En 29-årig man erkände nyligen sin delaktighet i mordet. Även han får avtjäna 15 år i fängelse.

I dag föll domen mot två män, 22 och 30 år gamla, som misstänkts ha mördat en 19 årig man vid ett gatukök i Malmö i augusti förra året.

Nyligen erkände en 29-åring sin delaktighet i mordet. Enligt honom var det han som ensam mördade 19-åringen vid grillrestaurangen i Malmö. 22-åringen och 30-åringen valde däremot att överklaga.

Hovrätten går på tingsrättens linje och dömer de två männen till 15 års fängelse. Den 29-åriga mannen som erkände mordet döms också till 15 års fängelse.

Åklagaren yrkade på ett hårdare straff för de nu dömda, men domstolen anser att det varken finns försvårande eller förmildrande omständigheter och ändrar därför inte tingsrättens beslut.

22-åringens advokat säger att de kommer att överklaga hovrättens dom till högsta domstolen.

– Jag tror att högsta domstolen kommer att ta upp det här och skicka det tillbaka till hovrätten eftersom man har förbisett bevisning, säger, advokat Sven-Eric Ohlsson.

Han ifrågasätter den person som bevittnat mordet. Enligt Sven-Eric Ohlsson ska vittnet inte ha kunnat peka ut vem det var som sköt.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag