Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Tre Kronor-skandalen: Kvinnan var inte drogad

Efter förhöret. Här lämnar den 22-åriga kvinnan polishuset tillsammans med sitt målsägarbiträde Johan Åkermark. Förhöret varade drygt en timme. Det har nu gått en dryg månad sedan kvinnan följde med tre hockeystjärnor till deras hotellrum.
Den 22-åriga kvinnan som anmält Kristian Huselius, Andreas Lilja och Henrik Tallinder för våldtäkt har förhörts igen.
Hon har fortfarande bara väldigt vaga bilder av natten, säger hennes målsägarbiträde Johan Åkermark som var med vid förhöret.
Nu har åklagare Anne-Marie Bergström för första gången träffat den 22-åriga kvinnan som misstänks ha blivit sexuellt utnyttjad av hockeystjärnorna. I går förmiddags hölls ett drygt en timme långt förhör i polishuset i Stockholm. Närvarande vid förhöret var kvinnan, utredaren, åklagaren samt den 22-åriga kvinnans målsägarbiträde. – Det är så klart jobbigt för henne, men hon svarade på de frågor hon kunde, säger Anne-Marie Bergström. I går blev också merparten av de blod- och urinprover som tagits klara. Kvinnan har i det tidigare förhöret sagt att hon troligen berusats eller drogats eftersom hon inte minns något av natten. – De som är klara visade negativt, säger utredaren Sven-Åke Wranding. Såväl han som åklagaren poängterar att det inte innebär att hon inte var påverkad av något. – Vissa preparat försvinner efter åtta timmar. Hennes prover togs först efter 36 timmar, säger Wranding.

Upprivande för kvinnan

För kvinnan var det nya förhöret upprivande. Ännu en gång tvingades hon gå igenom natten med de tre hockeyspelarna och detaljerat försöka beskriva vad som hände. – Hon minns någon mer detalj men annars är det ungefär samma uppgifter som vid det förra förhöret, säger hennes målsägandebiträde Johan Åkermark. Enligt samtliga närvarande önskar kvinnan att utredningen var över. Men som målsägande har hon inte möjlighet att dra tillbaka en anmälan. Bara förundersökningsledaren kan lägga ned utredningen. – Hon vill att det ska vara över så snabbt som möjligt, säger Wranding. Han tror att de kan fatta beslut om huruvida någon ska delges misstanke de närmste veckorna. – Det ska hållas ett förhör till, säger Anne-Marie Bergström.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!