Efter förhöret. Här lämnar den 22-åriga kvinnan polishuset tillsammans med sitt målsägarbiträde Johan Åkermark. Förhöret varade drygt en timme. Det har nu gått en dryg månad sedan kvinnan följde med tre hockeystjärnor till deras hotellrum.
Efter förhöret. Här lämnar den 22-åriga kvinnan polishuset tillsammans med sitt målsägarbiträde Johan Åkermark. Förhöret varade drygt en timme. Det har nu gått en dryg månad sedan kvinnan följde med tre hockeystjärnor till deras hotellrum.

Tre Kronor-skandalen: Kvinnan var inte drogad

Publicerad
Uppdaterad
Den 22-åriga kvinnan som anmält Kristian Huselius, Andreas Lilja och Henrik Tallinder för våldtäkt har förhörts igen.
Hon har fortfarande bara väldigt vaga bilder av natten, säger hennes målsägarbiträde Johan Åkermark som var med vid förhöret.
Nu har åklagare Anne-Marie Bergström för första gången träffat den 22-åriga kvinnan som misstänks ha blivit sexuellt utnyttjad av hockeystjärnorna. I går förmiddags hölls ett drygt en timme långt förhör i polishuset i Stockholm. Närvarande vid förhöret var kvinnan, utredaren, åklagaren samt den 22-åriga kvinnans målsägarbiträde. – Det är så klart jobbigt för henne, men hon svarade på de frågor hon kunde, säger Anne-Marie Bergström. I går blev också merparten av de blod- och urinprover som tagits klara. Kvinnan har i det tidigare förhöret sagt att hon troligen berusats eller drogats eftersom hon inte minns något av natten. – De som är klara visade negativt, säger utredaren Sven-Åke Wranding. Såväl han som åklagaren poängterar att det inte innebär att hon inte var påverkad av något. – Vissa preparat försvinner efter åtta timmar. Hennes prover togs först efter 36 timmar, säger Wranding.

Upprivande för kvinnan

För kvinnan var det nya förhöret upprivande. Ännu en gång tvingades hon gå igenom natten med de tre hockeyspelarna och detaljerat försöka beskriva vad som hände. – Hon minns någon mer detalj men annars är det ungefär samma uppgifter som vid det förra förhöret, säger hennes målsägandebiträde Johan Åkermark. Enligt samtliga närvarande önskar kvinnan att utredningen var över. Men som målsägande har hon inte möjlighet att dra tillbaka en anmälan. Bara förundersökningsledaren kan lägga ned utredningen. – Hon vill att det ska vara över så snabbt som möjligt, säger Wranding. Han tror att de kan fatta beslut om huruvida någon ska delges misstanke de närmste veckorna. – Det ska hållas ett förhör till, säger Anne-Marie Bergström.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag