Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Tre knivskurna vid pendeltågsstation

Polisen fick larmet om att tre personer knivskurits vid Solna pendeltågsstation klockan 22.54 på onsdagskvällen.
Foto: Janne Åkesson / SWEPIX

Tre personer knivskars vid pendeltågsstationen i Solna utanför Stockholm på onsdagskvällen.

Två personer greps misstänkta för mordförsök – men släpptes senare.

Enligt uppgift till Expressen var de inblandade ensamkommande flyktingungdomar från Afghanistan som släpptes på grund av sin ringa ålder.

Ett vittne larmade polisen klockan 22.54 på onsdagskvällen om ett gängbråk med ett flertal tonåringar vid Solna station. Bråket tros ha startat ombord på ett pendeltåg och fortsatt på perrongen.

– Det var något större gäng av något slag, där det här utspelade sig. Om det var två grupperingar eller om det var internt är oklart. Men det var flera personer på plats som hade någon inblandning, säger Mikael Pettersson vid Stockholmspolisen.

Tre personer hittades knivskurna. Två av dem var allvarligt skadade och togs till sjukhus med ambulans, medan den tredje fördes till sjukhus av en polispatrull.

Ingen hade livshotande skador.

– En skars i halsen, en i ryggen och en i bakhuvudet, säger Mats Eriksson vid Stockholmspolisen.

Flera vittnen

En stund efter midnatt meddelade polisen att fem personer tagits in till förhör på polisstationen som vittnen och att ytterligare två personer gripits misstänkta för mordförsök. De var skäligen misstänkta, den lägre misstankegraden.

– De båda greps en bit från brottsplatsen. Vi hade bland annat fått signalement att gå på, säger Mikael Pettersson.

Expressen erfar att de inblandade var ensamkommande flyktingungdomar från Afghanistan i åldrarna 16 till 14 år.

Fortfarande misstänkta

Polisen har inlett en förundersökning gällande mordförsök och har under natten genomfört en teknisk undersökning vid brottsplatsen.

Tidigt på torsdagsmorgonen släpptes de gripna men var fortfarande misstänkta. Enligt vad Expressen erfar släpptes de delvis på grund av sin ringa ålder.

I nuläget kan polisen inte berätta särskilt mycket om omständigheterna kring bråket.

– I morse hade vi hållit förhör med två av de knivskurna. Den tredje skulle in på operation. Det kommer att hållas fler förhör med de misstänkta och med vittnen, säger Mats Eriksson.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.