Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Tre israeliska pojkar befaras ha kidnappats

De tre tonårspojkarna Eyal Yifrah, 19, Gil-Ad Shayer, 16, och Naftali Frenkel, 16, har varit försvunna sedan i torsdags kväll. Foto: Privat
I jakten på att hitta dem har Israel gripit 80 palestinier under natten mot söndagen. Här tittar en palestinsk familj på medan soldaterna letar efter pojkarna. Foto: Majdi Mohammed
Palestinska terrorister kommer inte att känna sig säkra, säger överstelöjtnant Peter Lerner till AFP. Foto: Majdi Mohammed

Tre israeliska tonårspojkar befaras ha kidnappats på Västbanken.

I jakten på att hitta dem har Israel gripit 80 palestinier under natten mot söndagen, skriver AFP.

– De som har begått kidnappningen av våra ungdomar är medlemmar av Hamas, sa Israels premiärminister Benjamin Netanyahu på en presskonferens efter massarresteringarna.

De tre tonårspojkarna Eyal Yifrah, 19, Gil-Ad Shayer, 16, och Naftali Frenkel, 16, har varit försvunna sedan i torsdags kväll. En massiv sökinsats har sedan dess pågått efter pojkarna.

– Våra pojkar kidnappades av en terroristgrupp, tveklöst, sa Israels premiärminister Benjamin Netanyahu på en presskonferens på lördagskvällen.

Teorin är att pojkarna har blivit kidnappade men att de fortfarande är i livet någonstans på Västbanken.

Ungdomarna, varav en har ett amerikanskt pass, studerar på två judiska skolor på Västbanken. De tros ha kidnappats under torsdagskvällen i Gush Etzion, som ligger mellan Betlehem och Hebron, i samband med att de liftade.

– Vi är mitt i en pågående operation för att hitta och föra tillbaka de tre försvunna ungdomarna, sa Benjamin Netanyahu.

80 palestinier gripna

Efter premiärministerns presskonferens har Israel under natten mot söndagen intensifierat jakten på pojkarna och har gripit 80 palestinier. Insatsen beskrivs som den största på västbanken på flera år.

– Palestinska terrorister ska inte känna sig säkra, kommer inte kunna gömma sig och kommer att märka av de israeliska militära resurserna, säger överstelöjtnant Peter Lerner enligt AFP.

Fallskärmsjägare på gatorna

De flesta av de gripna tillhör den islamistiska rörelsen Hamas och flera av dem är medlemmar av det palestinska parlamentet.

Efter massarresteringarna kallade Benjamin Netanyahu till en ny presskonferens.

– I dag kan jag säga det som jag inte kunde säga i går innan den omfattande vågen av gripanden av Hamas-medlemmar i Jude och Samaria, sa han enligt CNN.

Försvarsdepartement har beslutat att stänga området runt staden Hebron samt Gazaremsan. Inne i Hebron syns israeliska fallskärmsjägare på gatorna och inga bilar får komma in eller ut ur staden, uppger en AFP-korrespondent.