Tre gripna i Tunisien – kopplade till Amri

Tre personer har gripits i Tunisien. En av dessa ska vara en bror- eller systerson till den misstänkta terroristen Anis Amri.
Foto: Rex/Shutterstock / REX/SHUTTERSTOCK/IBL REX FEATURES
Folk lämnar blommor vid minnesplatsen på julmarknaden.
Foto: Hermann Bredehorst / POLARIS POLARIS IMAGES
På fredagen bekräftades att italienska säkerhetsstyrkor skjutit Anis Amri till döds i Milano.
Foto: Daniele Bennati / AP TT NYHETSBYRÅN
Anis Amri ska ha kört en lastbil rakt in i en julmarknad i Berlin,
Foto: Hermann Bredehorst / POLARIS POLARIS IMAGES

Tre personer som kopplas till lastbilsattacken i Berlin har gripits i Tunisien, skriver tyska tidningen Focus.

En av de gripna ska vara en bror- eller systerson till den misstänkta terroristen Anis Amri.

De gripna ska vara mellan 18 och 27 år gamla och ha tillhört en terrorcell, enligt inrikesministeriet, rapporterar BBC. En av de nu gripna ska vara en bror- eller systerson till Anis Amri. Personen ska ha haft kontakt med den misstänkte terroristen via en app som krypterar meddelanden, rapporterar CNN.

Sköts till döds i Italien

De tre gripna personerna kopplas alla till Anis Amri, mannen som tros ha kört lastbilen som rammade en julmarknad i Berlin. I attacken den 19 december dog 12 personer. Ytterligare 48 skadades varav flera av dem svårt. Föraren av lastbilen försvann från platsen. Med hjälp av handlingar som hittades i lastbilshytten kom polisen Anis Amri på spåren, och en europeisk arresteringsorder utfärdades. Dessutom utlystes en belöning på motsvarande nästan en miljon kronor för information som ledde till honom.

Kartlagt personer runt Anis Amri

Tidigt på fredagsmorgonen kontrollerade italiensk polis en man vid i en förort till Milano. Mannen drog fram en pistol och sköt en polisman i axeln. Elden besvarades och mannen sköts till döds. Mannen visade sig vara den misstänkte terroristen Anis Amri.

Polisen har även kartlagt personer kring Anis Amri och nu har alltså tre misstänkta gripits i Tunisien.

Anis Amri som också har sitt ursprung i Tunisien har i en video svurit trohet till IS och deras ledare Abu Bakr al-Baghdadi.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.