Foto: Ariel Schalit
 Foto: Ariel Schalit

Tre dog i blodbad på gayklubb i Tel Aviv

Publicerad
Uppdaterad
En svartklädd man öppnade eld på en gayklubb i Tel Aviv i går kväll. Tre personer dödades och minst fjorton skadades, uppger Jerusalem Post. - Det var ett hatbrott, ett överlagt dåd, säger ögonvittnet Yaniv Weisman till lokala Channel 10 TV.
Mannen klev in på det populära hbt-stället Café Noir strax efter halv elva i går, lokal tid. Med sitt automatvapen sköt han mängder av skott i källarklubben. Ögonvittnen berättar att platsen såg ut som ett blodbad, uppger AP.
Två av dem som träffades av skotten har allvarliga skador. Alla skadade är unga personer.
Israelisk polis dementerade att det var ett palestinskt terrordåd.
- Det är troligtvis en kriminell attack, inte en terrorattack, säger talesmannen Micky Rosenfeld till AP.
Efter skottlossningen flydde skytten från platsen. Polisen satte upp vägspärrar och sökte i natt efter mannen, uppger Jerusalem Post.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag