Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Tre döda och flera skadade i tågolycka i Oslo

Minst tre personer har dött och flera har skadats allvarligt efter att ett herrelöst godståg har spårat ur i utkanten av Oslo, vält och rammat en byggnad som ska ha rasat samman.
Flera vagnar ska ha rullat ner i Oslofjorden och man söker nu efter människor som fallit i vattnet.
Det är fullt katastroflarm i Oslo.
Foto: Foto: Dagbladet

Det 450 meter långa tågsättet kom i rullning och fortsatte flera kilometer i full fart ned mot olycksplatsen vid en hamnkaj i utkanten av Oslo.
En lastbil har träffats, ett hustak har rasat samman och räddningstjänsten befarar att flera personer har hamnat i vattnet. Enligt Oslopolisen har tre personer hittills omkommit vid urspårningen. Hur många som skadats är ännu oklart.
- Vi har ännu inte full översikt hur många som skadats eller har avlidit. Hittills har tre personer bekräftats omkommit och fyra personer skadats, säger Unni Gröndal, presschef vid Oslopolisen till Expressen.se.


Krisberedskap

Vad som egentligen har hänt är det för tidigt att säga, men enligt den norska nättidningen Vg.no har ett godståg löpt amok, och rammat en byggnad. Flera vagnar ska ha spårat ur. Delar av tåget har rullat nedför den branta banvallen och hamnat i vattnet i Oslofjorden.
Det är fullt katastroflarm.
- Det är for tidigt att säga något om orsaken till olyckan. Vi kommer nu att utreda vad som hänt, säger Unni Gröndal.
Helikopterambulanser har kallats till platsen. Flera sjukhus i Oslo har satts i krisberedskap.
Hittils har tre personer förts till Ullevåls sjukhus i Oslo, med allvarliga skador. Ytterligare en person har förts till vårdcentral med lindriga skador.
Ett vittne säger till vg.no att tåget kom i våldsam fart och välte efter att ha träffat en terminalbyggnad.
- Godståget rasade ner för en backe, säger vittnet.
Enligt uppgifter till norsk media ska en kontorsbyggnad där flera personer arbeteade också ha träffats av godsvagnarna, men det är inget som Oslopolisen kan bekräfta.
Ett stort räddningsmanskap letar nu efter fler skadade eller omkomna, bland annat i vattnet.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.