Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Tre svenskar i lavin i Österrike

Tre svenskar har varit inblandade i en lavin i Fieberbrunn i Österrike på lördagen.

Minst en av dem skadade benet, rapporterar Kronen Zeitung.

Bara under lördagen gick runt 30 laviner i Tyrolen – minst tre personer har dött det senaste dygnet.

Svenskarna ska ha åkt offpist när lavinen gick av i Fieberbrunn. En man i 50-årsåldern hade lavinutrustning som han kunde lösa ut för att inte hamna snön. Minst en annan person, en 48-årig man, begravdes dock under snön och fick grävas fram av bergsräddare, rapporterar Kronen Zeitung.

Mannen ska ha fått en allvarlig benskada. Några uppgifter om den tredje personen framgår inte.

Tyrolen har drabbats av flera laviner de senaste dagarna. Bara på lördagen hade det fram till sen eftermiddag rapporterats om 30 laviner i landet, och i minst 11 av dem har skidåkare hamnat i deras väg, skriver Kronen Zeitung.

Tre döda

Hittills finns rapporter om tre personer som dött i laviner.

På fredagen dog en kinesisk turist i en lavin i Sölden och tidigt på lördagen hittades en man i Kaltenbach i Vorarlberg, som försvann i en lavin där i fredags. Under lördagen dog också en tonårspojke från Nya Zeeland i en lavin i Zillertal öster om Innsbruck.

I St Anton saknas två personer efter en lavin på lördagsmorgonen. Sökinsatserna har två gånger fått avbrytas när riskerna ansetts för stora för räddningspersonalen, och sökandet kommer inte att återuppta förrän på söndagen.

De många lavinerna kommer efter flera dagas intensivt snöande i området. De flesta skidorter i Tyrolen har utfärdat lavinvarningar – de flesta på nivå fyra i en femgradig skala.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.